Régi műanyag kisautó
2017. december 19. írta: ToyaHSW

Régi műanyag kisautó

kekmuanyagauto1.JPG

Néhány napja már megmutattam nektek a gyűjteményből egy olyan kisautót, aminek a gyártójáról fogalmam sem volt, sőt a típust is csak Mercedesnek tippeltem.
A mai napon ismét egy ilyen régi kisautót szeretnék megmutatni nektek. Eredetileg azt gondoltam, hogy Estetyka játékról lehet szó, de nem találtam sem az autón, sem pedig az interneten erre utaló jeleket.

Az egészen biztos, hogy az én gyerekkorom játéka, hiszen ez egy saját játék volt, amire nagyon jól emlékszem is. Több különböző típus is volt öcsémnek és nekem, de valami véletlen folytán ez az egy darab tényleg túlélte a viharos gyerekkorunkat.
A kocsi valószínűleg egy 1928-as Mercedes-Benz S Type Roadster vagy legalábbis szerintem arra a típusra hasonlít a leginkább.
A kidolgozás annak ellenére igényes, hogy műanyagból készült az egész autó.
A karosszéria felső része kék, két részéből áll és viszonylag részletgazdag kidolgozást kapott. Ez azt jelenti, hogy a vonalak, a hűtőrácsok, sőt még a pótkerék is látszik. A karosszéria felső részén a szélvédő és a kormány az utólag beépített elem, amit pattintással illesztettek a helyére.
Az alváz fekete színű lett. Bár itt részletgazdagságról nem lehet beszélni, de a lámpákat és az üléseket itt formázták meg. A tengelyek is az alváz szervez részét képezik, amelyek végén egy-egy műanyagból készült kerék található.

Az autó két fele négy pattintható kapocs segítségével kapcsolódik össze és meglepő módon még mind a mai napig mind a négy ellátja funkcióját.
Ez persze a jó minőségű műanyagnak köszönhető, ami még ennyi év elteltével (szerintem közel 50) is teljesen ruganyos és 

Gyaníthatóan nem sok hasonló kisautó élte túl a 70-es éveket. Bár a kocsinak különösebb értéke valószínűleg nincs, ennek ellenére számomra nagyon fontos emlék.
Remélem valaki kommentben betudja nekem lőni milyen gyártmányról is lehet szó.
A múzeumban természetesen majd ezt az autót is láthatjátok, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2013510581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Berendi 2017.12.19. 21:42:01

Szerintem ez inkább valamelyik Alfa 1750 Zagato lehet: enyhén hátradöntött hűtő, álló nyeleken a lámpák, stb. A Mercedes S modelleken a hűtőrács függőlegesen áll, egy középső éltől kétoldalra ferdül, általában egy hatalmas, drabális benyomást kelt az egész, nem olyan filigrán, mint az Alfák.

ToyaHSW 2017.12.19. 23:30:52

@Péter Berendi: Köszi! Valóban lehet az is, de sajnos semmi felirat nincs rajta, így én csak tippeltem a lámpák elhelyezkedése alapján.
Igazad van, mert arra a kocsira is nagyon hasonlít és még azt mondjuk, hogy a mai autók egyformák :D

SzAdam 2017.12.20. 00:22:13

Hasonló van nekem is a 90-es évekből: imgur.com/wYronTC
Ez kindertojásból lett összerakva, a kaszni fém.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.12.20. 16:18:03

Helyes kis gyösz, a technológia meg tényleg Kinder tojglira emlékeztet.

Peterpapo 2017.12.20. 23:10:37

Hali!

Elsőre megmertem volna esküdni, hogy ez kinder tojásból van, de nem találtam csak hasonlót a katalógusomban. Lehet, hogy azért mert késő van már és álmos vagyok. Lehet megnézem még holnap is újra.
süti beállítások módosítása