Lemezárugyár Lendület Helikopter
2017. szeptember 26. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Lendület Helikopter

lendulethelikopter2.JPG

A Thold családtól kapott játékok közül szeretnék bemutatni nektek egy újabb darabot, amit ezúttal is a Lemezárugyár készített.
Ezúttal a klasszikus Lendület Helikopterről van szó, amit igyekszem bemutatni nektek.

Mint sok más Lemezárugyáras játék, úgy a Lendület Helikopter sem saját találmány. Szinte az összes komolyabb gyártónak volt hasonló játéka, ami pontosan úgy működött mint a hazai készítésű helikopter. A lendkerekes helikopter a nagyobb francia, német és japán gyártók játékai között is megtalálható volt.
De hogyan is működött a Lendület Helikopter és milyen változatokban készült?

Az aprócska játékból két igazán jól elkülöníthető változatot különböztetünk meg. Az első sorozat még egyszerű sárga színben készült, aminek lemeztestjén kék vagy zöld díszítő csíkozás található. A kerekek még alumínium felniket kaptak és a rotor lapátja átlátszó bordó plexiből készült.
Ez a változat még a civil helikopter benyomását keltette, amiben a pilóták mellett utasok is helyet kaptak a festésen.

A második változat a fehér színben készült változat. Ez már lényegesen több kivitelben került legyártásra, de a lemeztesten minden esetben megtalálható volt a POLICE felirat az alsó részen.
A hátsó kerék műanyagból készült és a kor előre haladtával a rotorlapátok színe is változott. Az átlátszó bordó plexit felváltotta a fehér, kék, zöld, piros, sárga, vagy fekete lapát.

A játék lendkerekes megoldással működött, így lökdösésre a jármű képes volt előre haladni. Mivel összeköttetésben volt a lendkerekes rendszerrel a rotor, így a játék ezen része is forgásban volt játék közben.

A Thold családtól kapott játékok között három viharvert darab is megtalálható volt. Ezek közül úgy gondoltam egyet érdemes megmenteni, így erre a darabra koncentráltam és igyekeztem a háromból egy működőképes példányt összehozni.
Az említett darabok között volt aminek a rotorlapátjai hiányoztak, a másiknak a lendkereke adta be az unalmas, ennek a hátsó kereke és a felnikről a gumijai hiányoztak.
Ezeket kellett a másik játékokról leszednem és egy kis tisztítást és kenést követően máris működőképes játékot kaptam.

Természetesen ezt a klasszikus hazai játékot is megnézhetitek majd a múzeumban, de addig maradnak a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7812898754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása