Mercedes 300 SL Gullwing bolygókerekes autó
2017. augusztus 23. írta: ToyaHSW

Mercedes 300 SL Gullwing bolygókerekes autó

mercedes300gullwing1.JPG

A néhány hete felajánlott játékok közül szeretnék ezúttal bemutatni nektek egyet. A választásom a rendkívül különleges és igényes kidolgozású Mercedes 300 SL Gullwing bolygókerekes autóra esett.
Ennek oka pedig a tényleg gyönyörű kidolgozás, valamint a különleges működés volt. De kezdjük az elején és ismerkedjünk meg az autóval egy kicsit közelebbről.

A játéknál a Bandai céget jelöltem meg gyártóként, de nem elképzelhetetlen, hogy a Tsukuda készítette. Remélem akad majd valaki, aki ki tud segíteni ebben a kérdésben.
Ez a kérdés azért is nehéz, mivel a Bandai pontosan ilyen autót adott ki távirányítós változatban, a Tsukuda cég pedig lendkerekes hajtással, ez pedig ugye egy bolygókerekes kisautó.

De nézzük is a működését. A kocsi beüzemeléséhez egy darab 1.5 V-os góliát elemre van szükség. Ezt behelyezve a kocsi alján található kapcsoló átváltásával indítható el a kisautó, ami a többi bolygókerekes játékhoz hasonlóan közlekedik a lakásban.
Ha valaminek nekimegy, akkor természetesen irányváltás történik és a kocsi más felé folytatja az útját. Ami azonban kiemeli az átlagos bolygókerekes játékok sorából az a sirályszárnyas ajtó felnyitása menet közben. Ami úgy történik, hogy az autó haladása során egy bizonyos pontot elérve egy áttétel segítségével felnyílnak az ajtók, majd tovább haladva visszazáródnak.
Ez az egyetlen extra funkciója van a játéknak. Szórakozásnak ideális, azonban mivel ritka és régi a játék nem szívesen engedtem volna neki a falnak vagy egy bútornak.

A karosszéria bordó színt kapott és különösen ügyeltek a részletekre a gyártók. A belső tér szépen kidolgozott, sőt még egy sofőr is található a kormány mögött.
A kerekek gumiból vannak és a felniken még a Mercedes jellel ellátott kék dísztárcsák is megtalálhatóak.
A lökhárítók, a hűtőrács, az első lámpák és a motorháztetőn található Mercedes jel is krómozottak, aminek köszönhetően prémium játék benyomást kelt a Gullwing.
Az alváz szintén fémből préselt lemez, amin egy apró kopás nem látható. A kapcsoló és a feliratok is szépen megmaradtak, ami egy kb 50 éves játék esetében nem kis szó.

Mint a felajánlott játékok többsége a Mercedes 300 SL Gullwing is azonnal üzemképes volt. Az elem behelyezését követően már csak a kapcsolót kellett átváltanom és máris működésbe lendült a szerkezet.
Ez már csak azért is öröm, mert a soha szét nem bontott játékot nem szívesen szedtem volna darabjaira.

Örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe. Sajnos ilyen autókat manapság már nem egyszerű találni és az áruk is ennek megfelelően alakul.
Hasonló kocsikat láttam, de bolygókerekes változatra nem akadtam rá, de remélem valaki közületek tud majd mutatni egy példányt, hogy belőhessem a játék árát.

Természetesen a múzeumban majd ez a kocsit is megnézhetitek, de addig maradnak a fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2312774044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2017.08.23. 15:15:46

A derékban kettévágott sofőrtől gyerekként valószínűleg a frász tört volna ki... 8-)
süti beállítások módosítása