Bolygókerekes Mentőautó
2017. augusztus 15. írta: ToyaHSW

Bolygókerekes Mentőautó

ambulance1_1.JPG

Ezúttal egy újabb bolygókerekes autót tudok bemutatni nektek a gyűjteményből, ami egy aukciós oldalon történt vásárlás során került a gyűjteménybe.
Már elég régen szemeztem a bolygókerekes Mercedes mentőautóval, de valahogy soha nem alakult úgy a helyzet, hogy meg is vásároljam. Szerencsére néhány hete ismét megakadt az autón a szemem és ekkor már nem haboztam és a szerintem kedvező árú játékot már nem hagytam ott.
Persze mint a 70-es, 80-as évek játékai, úgy a Mercedes T1-es mentőautó sem maradt meg tökéletes állapotban. A tetején egy hatalmas rés éktelenkedett és a szirénák is elvesztek az autóról az évek alatt.

Nagy szerencse azonban, hogy a villogó és az elemtartó fedél megmaradt. Mivel működőképes állapotban került hozzám a játék, így csak minimális tisztításra volt szükség, az elemek berakását követően pedig azonnal szirénázva és villogva kezdett a lakásban száguldozni.
Koncentrálhattam a hibák javítására. A tátongó rés eltüntetéséhez Revell féle eszközökhöz nyúltam és a kiválóan használható hézagok kitöltésére kitalált pasztához. Ez megszilárdulás után csiszolható és megmunkálható. Sajnos színben egy kicsit eltér az autó csontfehér színétől, de ezt nem éreztem akkora tragédiának, hogy belerondítsak festéssel a játékba.
A másik oldalon is található volt egy aprócska rés, ahova valószínűleg valami bepattintható elem került eredetileg. Legalábbis ekkor még így gondoltam, így ide egy szirénát gyártottam. Mivel a kocsi úgy is villog és szirénázik, így ennek helye volt a tetőn.
Nem is tévedtem sokat, ugyanis ahol gondoltam valóban volt egy sziréna, de a vezető felett is volt eredetileg egy hasonló. Ezt már nem pótoltam.

Sokat kerestem hasonló Hong Kongban készült autót, de csak egy darabot találtam a neten. Annak olasz feliratából arra a következtetésre jutottam, hogy az autó különböző országokban eltérő matricázással került a játékboltok polcaira.
Az olasz darabon kívül egyet sem találtam. Az említett játékra is az Ebay-en akadtam rá, ahol elemtartó nélkül 80 dolláros áron kínálták eladásra.

Azt hiszem méltó helyre került, hiszen köztudottan imádom a bolygókerekes járműveket (is) és egész szép kis gyűjtemény van már ezekből is.
Remélem a múzeumban lehetőségetek nyílik majd nektek is kipróbálni ezt a klasszikus Mercedes mentőautót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4112751348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2017.08.17. 14:44:37

Háh, kb. 2 hónappal előtted írtam egy hasonlóról: szirszarjaim.blog.hu/2017/06/17/a_bolygo_neve_1_resz
A 80 dolcsi kicsit erős - a feléért szívesen odaadom az enyémet ;) Viszont én nem teszteltem a sajátom, ez még várat magára...

ToyaHSW 2017.08.28. 18:27:42

@RÁJEN: Igen, tudom hogy írtál róla. Nem véletlenül van az ajánlott linkek között az oldalad.
Igazából egy darabot találtam az egész neten és annak az árát vettem alapul és az nem volt ilyen állapotban, olyanban meg mint a Tied pláne nem.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2017.08.29. 08:50:00

@ToyaHSW: Ó, most látom az ajánlót, köszi, akkor én is kiteszlek ;)
süti beállítások módosítása