Twin Tunnel Trains óraműves játék
2016. december 21. írta: ToyaHSW

Twin Tunnel Trains óraműves játék

ttt1.JPG

Igazából soha nem érdekeltek túlságosan a nyugati játékok és a múzeumban sem kívánok nekik nagy helyet adni, de azért ami itthon beszerezhető volt annak biztosan szorítok majd helyet.
Persze néha előfordul, hogy az Ebay-en csatangolva a gyűjtő belebotlik valami olyanba, amit sajnál otthagyni. Így voltam én is a mai napon bemutatásra kerülő óraműves szerkezettel ellátott Twin Tunnel Trains játékkal.
Érdekesnek találtam, licitáltam rá egy elfogadható összeggel és sikerült is megnyernem egy olasz eladótól.

A Twin Tunnel Trains egy igazi lemezjáték, amit a 60-as években gyártottak Angliában. A METTOY játéka remek grafikával, érdekes megoldásokkal várta a gyerekeket.
A játék lelke az asztal, amin egy vasútállomás és egy alagút is helyet kapott. A felhúzós szerkezet egy tárcsát mozgat, amire vonatok vannak felhelyezve vagonokkal, míg az alagút felett dróton egy repülőgép köröz.
A játék rendkívül szép grafikával rendelkezik. Szinte a legapróbb részletet is kidolgozták és megrajzolták rajta, a szerelés viszont szinte lehetetlen, mivel a felső rész préseléses megoldással került az alsó részre.

Bár a játékkal nem kaptam kulcsot a próbaüzemet azért megtudtam ejteni, mivel a hazai felhúzós játékok kulcsával is fel lehet húzni a szerkezetet.
Csak nagyon keveset kell rajta húzni, azonban percekig tudnak körözni a szerelvények a körpályán. Szerencsére az állomásnál egy szemafor segítségével meg is állíthatjuk a vonatokat.

Sajnos mint említettem a játék nem teljes. A felhúzón kívül az egyik mozdony is hiányzik, valamint a repülő sincs már meg hozzá.
Ha alkalmas repülőt látok, akkor azt majd pótolom és a mozdony hiányt is kiküszöbölöm majd valamikor.

A terveim szerint kap majd egy dobozt is a játék, amin az eredeti doboz képe lesz látható és így kerül majd be a gyűjteménybe.

Nem teljes, de viszonylag ritka játék, amit biztosan sokan szívesen megcsodálnak és kipróbálnak majd. Értékes darabja lesz a gyűjteménynek.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr112066479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása