Autókvartett 1977 (Kék)
2015. november 12. írta: ToyaHSW

Autókvartett 1977 (Kék)

autokvartett_kek2.JPG

Kicsit félve nyúlok a témához, mert tőlem sokkal profibbak is vannak a látogatók között, akik kifejezetten az autóskártya területen mozognak.
Mivel a 70-es évek meghatározó játékáról van szó, így persze a készülő múzeum kínálatából sem maradhat ki ez a nagyszerű játék, amivel kellemes órákat töltöttünk el.

Sikerült rendkívül kedvező áron szeretnem egy 1977-es kiadású kék hátlapos Autókvartett csomagot, amihez az eredeti dobozon kívül a tartalék lap és a játékszabály is meg volt.
Ez az a játék, amit senkinek sem kell bemutatni. Voltak szabályok is, de általában minden társaság a saját szabályai szerint játszott. Mi például azonos ország esetén csatáztunk :)

Az általam megszerezett pakli tényleg jó állapotban maradt meg. Ebben a változatban a kisautók, a sportkocsik, a nyitott kisautók, a KGST, a Szovjetunió, Németország, Japán, Anglia, Olaszország és Franciaország autó kaptak helyet.
A rajzok rendkívül szépek, az információk részletesen (kivétel az Apal Corsa),
Remélem idővel sikerül majd szert tennem egy sárga és egy piros hátlapos csomagra is. A sárga persze sokkal jobban érdekelne, mivel otthon mi is olyannal játszottunk.

A Doksik mappában bescanneltem az egész csomagot, így ha kedvetek úgy tartja akár most is elkészíthetitek magatoknak a paklit.
A nosztalgiázóknak pedig ajánlom a CarToonCard csomagot, amiben mai autók kaptak helyet régi köntösben és 1990 Ft-ért megvásárolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr848073088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irbisz 2015.11.13. 13:11:11

Hu mennyit jatszottunk ezzel es a többivel, tan haromfele is volt ezekböl a kvartetekböl, lehet hogy megvan meg valamelyik. Bar attol felek edesanyam teljesen felesleges tisztogatoakciojanak aldozatul estek az evek soran, pedig most a fiam tuti odalenne ertük.

Viszont ezt nezd meg, ez kellene a muzeumba:
axioart.com/tetel/ropteben-a-vilag-korul-tarsasjatek-1890-korul-
Nem keves a 40 000 Ft-os kikialtasi ar, de ha mindenfele szocialista badog ocskasag több ezer forintokat erhet, meg jutanyos is az ar.

ToyaHSW 2015.11.17. 09:54:47

@Irbisz: Valóban szép játék, de ha lenne 40.000 Ft-om hirtelen, akkor azt biztosan más célra fordítanám (laminált padló vásárlás, komposztáló, stb...)
Messze az ingerküszöböm felett van az ára a játéknak. Ezért nincs Csepel Buldog vagy DMSZ Ikarus sem a gyűjteményemben. Sok minden tetszik, de megvenni egyszerűen képtelen vagyok mindent, felajánlást meg tényleg nagyon ritkán kapok sajnos :(

Irbisz 2015.11.17. 16:08:33

@ToyaHSW:
Mivel en is gyüjtök, csak nem retrojatekokat, igy megertem a dilemmadat es problemadat. Viszont a jatekon azert igy is hezitaltam, mert nekem nagyon megtetszett, es erintölegesen kapcsolodik az en erdeklödesi területemhez.
süti beállítások módosítása