PIKO Kybernet
2014. szeptember 01. írta: ToyaHSW

PIKO Kybernet

DSC_0453.JPG

Ha már szót ejtettem néhány napja az Electronica IM11-es programozható autóról, amit a Szovjetunióban készítettek, akkor nem hagyhatom ki a szintén programozható NDK gyártmányú PIKO Kybernetet sem.
A PIKO Mechanik által gyártott gép 1975 és 1985 között készült és összesen két színösszeállításban (narancs-fehér és piros-fehér) volt gyártásban.

Az autó merev tengelyekkel és hátsó kerék hajtással készült. Az irányváltásra a játék alján található extra kerék szolgált. Az ablakok nem voltak átlátszóak és csak oldalt volt sötét plexi behelyezve, az első szélvédő helyén egy űrhajóst ábrázoló matrica kapott helyet.
A programozásra a motorháztetőn szolgáló kerék szolgált, amelybe sárga és kék elemeket helyezhettünk be. Ezek jelentették a haladás irányát, míg az üresen hagyott mezőknél az autó egyenesen haladt.

Az általam birtokolt példány a naracs-fehér színösszeállításban készült és hiánytalanul maradt meg. Sajnos a doboza nincs meg, de szerintem így is értékes darabja a gyűjteményemnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr126654749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheRminator 2014.09.01. 11:24:09

Na ilyenem volt, de elég hamar beleuntam :-)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.10.21. 20:32:35

Kölyökként volt ilyenem, de szerintem apám inkább magának vette, mert ő remek jót játszott vele a karácsonyfa alatt. Én egyértelműen túl fiatal voltam hozzá, féltem tőle mint a tűztől! Berregett, zörgött és beleakadt a szőnyegbe. Aztán egyszer kipucolták a padlásunkat, ennek is nyoma veszett.

Egy ötlet: Erről szerintem érdemes lenne csinálnod egy videót, hogy hogyan működik.

ToyaHSW 2014.10.21. 22:20:05

@Sam. Joe: Megfontolom a videó dolgot.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.10.21. 22:27:51

@ToyaHSW: Előre is megköszönöm! Legfeljebb röhögök egyet gyerek önmagamon, hogy miért féltem tőle. Mindenki másnak meg érdekes lesz, mert - valljuk be - ez a 70-es évek, keleti játékgyártásának a high-tech-je. Az is rémlik, hogy milyen jó minőségű, masszív műanyagból volt.

dandy30 2020.12.08. 17:58:36

Elnézését,de itt jópár tévedés van a játék működésével kapcsolatban. A játék haladásáért és irányváltásáért is a kiegészítő 5. kerék volt felelős az autó aljának első részén közepén. A kék elemekkel egyenesen ,a sárgákkal balra, míg üresen jobbra haladt a játék .
süti beállítások módosítása