Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.43.hét
2024. október 20. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.43.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben érdekes és különleges régi játékokat ajánlok gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe.
Ezúttal ismét szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon, ahol ráakadtam igazán érdekes darabokra is. Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt!

epits-jobban-retro-tarsasjatek-a-rakosi-rendszerbol-1954-grafika-tichy-kalman-1888-1963-11cc_1_big.jpg

Építs jobban! társasjáték - Egy igazi szocialista társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe az 50-es évekből. Ekkor még javában dúlt a sztahanov munkaszellem az országban és ez persze a játékokban is megjelent.
A dobókockás társasjátékban pedig lustálkodást büntették, a jó munkát pedig jutalmazták.
A játék annyira ritka, hogy ez az első darab, amivel találkozom az évek alatt. Különösen tetszenek a figurák, amelyek mindegyike egy-egy talicskát tol maga előtt.
A ritkaságért a licit 15.000 Ft-ról indul, de azonnal lecsaphattok rá 30.000 Ft-ért.

a-szepmuveszeti-muzeum-kincsei-kvartett-kartyajatek-szep-allapotban-hianytalanul-dobozban-f0cc_1_big.jpg

A Szépművészeti Múzeum kincsei kártya - A szocializmusban szinte mindenről adtak ki játékos kártyákat. Ezek között megtalálhatóak voltak a szórakoztatóbb és az oktatóbb, műveltségi kártyajátékok is.
A Szépművészeti Múzeum kincseit bemutató kártya inkább az utóbbi kategóriába tartozott. Persze talán ezért is inkább a felnőtteknek készült kártyáról volt szó.
Összességében különösebben nem lett népszerű darab, de korrajznak ez is ideális egy gyűjteménybe. A licit 1000 Ft-ról indul ebben az esetben.

budapest-kulturdisco-retro-regi-tarsasjatek-ritka-jatek-b-b0cc_1_big.jpg

Budapest KultúrDisco - Egy hatalmas társasjáték táblán Budapesten bolyongani és világsztárokról, írókról, színészekről információkat szerezni. Ez aztán egy összetett feladat.
A Budapest KultúrDisco pedig erről szólt. Számtalan kártya hírességekkel, színdarabokkal, versekkel és sok minden mással. Egy igazi különlegesség volt a társasjáték, ami talán éppen az összetettsége miatt nem aratott hatalmas sikert.
Persze ennek ellenére a gyűjtők számára érdekes lehet és szerintem 6999 Ft-ot érdemes is rászánni a játékra.

regi-winnetou-karl-may-f-x-schmid-kartya-jatekkartya-2-pakli-hianytalan-dobozban-50cc_1_big.jpg

Winnetoo kártyák - Mielőtt azt gondolnátok, hogy csak itthon készültek különleges témákat feldolgozó kártyák akkor nagyot tévedtek. Tőlünk nyugatabbra is kerültek a boltok polcaira érdekes paklik.
Ilyen volt az F.X. Schmid által készített Karl May Winnetoo pakli is, amiből most rögtön kettőt is beszerezhettek magatoknak. A gyűjtők számára egészen biztosan érdekes lehet ez a két kártya, ami gyönyörű állapotban várja új gazdáját.
Az ár fixen 3500 Ft.

star-wars-fekete-peter-kartya-eredeti-csomagolasban-31cc_2_big.jpg

Star Wars Fekete Péter - Ismét egy hazai kisipar által gyártott remekmű következik, ami ráadásul elég ritkának is számít már manapság.
A Star Wars vonalra is ráfeküdtek az egykori maszekok, így készülhetett el a Star Wars Fekete Péter kártya is. Valószínűleg a jogokat nem vásárolták meg hozzá, viszont remekül kifotóztak részleteket a filmből.
Az aprócska kártya mára kultikusnak számít. Ezért is különleges ez az eredeti dobozt is tartalmazó hiánytalan pakli amiért most 7000 Ft-ról indul a licit.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr718712266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása