Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.27.hét
2024. június 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.27.hét

Ha vasárnap, akkor természetesen az ajánló rovattal találkozhattok az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában, hátha ráakadok valami érdekesre és különlegesre.
Szerencsére ismét találtam olyan játékokat, amelyekkel érdemes lehet egy gyűjteményt bővíteni vagy a gyűjtést elkezdeni. Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

antik-gyermekjatek-dobozaban-a-marklin-legendas-1013-as-szettje-antik-nemet-marklin-jatek-0aac_1_big.jpg

Märklin fémépítő - A fémépítők egyik legrégebbi gyártója a Märklin, akik már nagyon-nagyon régóta készítenek a gyerekek számára összecsavarozható építőjátékokat.
Ezúttal egy igazán régi darabot ajánlok a figyelmetekbe. A készlet persze közel sem biztos, hogy teljes, de ami megvan az remek állapotban maradt meg.
Az eladó 1 Ft-ról indította az aukciót és a játék jelenleg 3534 Ft-on áll.
Ha kedvelitek a fémépítőket és még egy Märklin hiányzik a gyűjteményetekből, akkor érdemes lehet figyelemmel kísérnetek az aukciót.

hotel-retro-tarsasjatek-1992-hasbro-4aac_1_big.jpg

Hotel társasjáték - Valamikor a 80-as évek végén vagy a 90-es évek elején elkezdtek hazánkba érkezni a különböző nyugati társasjátékok magyarosított változatai.
Így érkezett meg a Ghost Castle vagy a most figyelmetekbe ajánlott Hotel is. Az MB által gyártott társasjáték magyar változata semmivel sem volt kevesebb vagy rosszabb mint a nyugati változat, így gyakorlatilag pontosan ugyanazt a játékot kapták az itthoni gyerekek is.
Most egy ilyen társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe. Általában az egykor itthon forgalmazott MB játékok elég kelendőek szoktak lenni, így érdemes figyelnetek a 14.999 Ft-ért hirdetett játékot.

eredeti-tomy-atomic-pinball-flipper-jatekgep-1979-es-kiadas-aaac_1_big.jpg

Atomic Pinball - A TOMY játékok nagy kedvenceim közé tartoznak. A távol-keleti gyártó kínálatában gyakorlatilag minden megtalálható volt, amivel a fiatal srácokat le lehetett nyűgözni.
A sok elektromos játék között azért feltűnt egy-egy flipper is, amelyek közül most az Atomic Pinballt ajánlom a figyelmetekbe.
A flipper egy klasszikus darab volt és remekül lehetett vele szórakozni. Az eladásra kínált darab gyakorlatilag tökéletes állapotban, szuper dobozzal maradt meg.
Az eladó ezért fixen 14.990 Ft-ot szeretne kapni ezért a kincsért.

gama-a9-3580-taviranyitasu-urjarmu-sajat-dobozaban-15ac_3_big.jpg

Gama Tap-Tap - Nem éppen a legolcsóbb, de vitathatatlanul egy nehezen beszerezhető játékkal lehettek gazdagabbak, ha lecsaptok Gama Tap-Tap távirányítós járműre.
A Tap-Tap egy drótos irányítással szerelt lépegető űrjármű volt, ami nem a sebességével nyűgözte le a gyerekeket. Elég ritkán tűnik fel itthon egy-egy eladó darab, de a mostani ráadásul kiváló állapotban is van.
Ennek köszönhetően az ár is elég borsos, hiszen 35.000 Ft-ért lehet a tietek a játék.

regi-tarsasjatek-grand-prix-peceli-htsz-baac_1_big.jpg

Grand-Prix társasjáték - Nagyon impozánsan elektromos jelzőberendezéssel szerelt játékként hirdették a Grand Prix társasjátékot, ahol az volt a cél hogy a pályán elsőként végig haladjunk az aprócska autónkkal.
Az egyszerű kockadobós társasjátékban a nehezítést az elektromos jelzőberendezésben vélték megtalálni az alkotók, így a zöld mellett sokszor kaptunk a táblán sárgát vagy pirosat is.
Részletes bemutatót itt találhattok a játékról.
Az eladó darab viszonylag szép állapotban van, de sajnos csak négy autó maradt meg a hatból. Az eladó 3500 Ft-ért kínálja eladásra a játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1718438071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása