Színkocka logikai játék 3x3
2024. március 21. írta: ToyaHSW

Színkocka logikai játék 3x3

img_2583.JPG

A hét első felében bemutattam nektek a Színkocka játék 2x2-es változatát, de mivel csomagban több logikai játék is került hozzám, így a 3x3-as változat bemutatását sem hagyhatom ki.
A játék lényegét tekintve nem nagyon különbözött a 2x2-es változattól, de úgy gondolom ezt a logikai játékot is érdemes megismernetek.

A megoldások ahogy említettem teljesen azonosak. A játék burkolata egy átlátszó plexi kocka, amin belül 26 darab apróbb kocka lett elhelyezve, amelynek oldalai fehér illetve piros pöttyökkel lettek jelölve.
A játék kezdése előtt az apró rögzítő stiftet ki kellett húzni a plexi kockából, ami után már szabadon mozgathatóvá váltak a belül található kockák.
A feladat annyi volt, hogy tetszés szerint piros vagy fehér színűre állítsuk a kocka oldalait.
Ehhez minden logikai érzékünkre és kézügyességünkre szükség volt, ugyanis a belül található kockák mozgatása nem volt éppen egyszerű feladat.

A belül található színes pöttyös kockák mozgatása ugyanis csak mozgatással, rázással és más hasonló trükkökkel volt lehetséges.
Ez elsőre talán lehetett szórakoztató, de a 3.percet követően amikor nem az történt amit játékosként szerettek volna a gyerekek a kocka gyakran landolt a sarokban és soha többet nem került kézbe.
Egészen biztosan lehetett volna működőképes megoldást találni a játékra, de ebben az esetben ez nem igazán történt meg.
Már a Pionír kocka játszhatósága is határeset volt, de a Színkocka gyakorlatilag használhatatlan volt az eredeti céljára.

Azért ez a Színkocka ennek ellenére is egy érdekes játék, ami hűen visszaadja a kor szellemét. Amikor még gyakorlatilag logikai játékként bármit el lehet adni, csak kellően olcsón kellett árusítani.
A Színkocka 3x3-as változatát is láthatjátok majd, sőt ki is próbálhatjátok (ha lesz hozzá idegrendszeretek), de amíg erre nincs lehetőség addig maradnak a megszokott fénykép - ennél a játéknál sem volt értelme egytől több fotót készítenem.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8718361091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása