Érdekes Tomytronics játékok
2024. március 05. írta: ToyaHSW

Érdekes Tomytronics játékok

Megszokhattátok, hogy az utóbbi időben egykor nevesnek számító játékgyártók érdekes termékei közül igyekszem néhány darabot bemutatni nektek.
Most a mind a mai napig létező TOMY cég elektronikai játékokra szakosodott részlegének, a Tomytronicsnak a játékaiból hoztam nektek öt érdekesnek számító darabot.

A 80-as években voltak ezek a játékok igazán népszerűek, így a mai szemnek már egy kicsit mókásak lesznek.

 tomy-driveyourselfcrazybox.jpg

Drive Yourself Crazy - Elemes autóverseny játék, ami egy gyerek zsebében is elfért. A játéknak létezett asztali változata is amelyeket más gyártók készítettek, de a Tomytronics ezt újragondolta és elkészítette a játék pocket változatát.
Itt is egy szalag futott körbe, amin az autót a mágnesesség elvének segítségével kellett végigvezetni.
Szerencsére ez egy viszonylag könnyen beszerezhető játék, amihez egészen olcsón hozzá lehet jutni.

tomy-bowlingwatchblk.jpg

Tomytronics Tomy Bowling - A felirat az óra alatt ne tévesszen meg benneteket, ez ugyanis nem egy Casio hanem egy Tomytronics karóra.
Az érdekessége az órának, hogy az idő mutatásán kívül még egy játék is helyet kapott a memóriájában. A tulajdonosok a bownlingozással üthették el az unalmas perceiket az óra segítségével. Ez a kvarcórák hajnalán volt, így elképzelhetitek mennyire is volt különleges a Tomytronics órája.

tomy-alienattack.jpg

Alien Attack - Ez is egy érdekes videójáték, ami még a kvarcjátékok piacra kerülése előtt megjelent. A játékban egy űrhajót kellett irányítani, ami az alatta elhelyezkedő négyzetek felett repült el  és azokról rakéták indultak az űrhajó megsemmisítésére.
Az űrhajóval természetesen lőni is lehetett, amire szükség is volt az egyre nehezedő és egyre gyorsuló pályákon.

tomy-shermanattack3dbox.jpg

Sherman Attack - Ennek a játéknak az egyik változatát már bemutattam a blogon. A 3D technológiát már alapszinten felvonultató játékokból egy egész komoly sorozat készült.
Ezek gyakorlatilag egyszerű kvarcjátékok voltak, de rettenetesen ügyesen lettek elkészítve, aminek köszönhetően a nézőkén át a gyerekek 3D hatást élhettek át. A játék stereo hanggal várta a gyerekeket, a játékot pedig a gép tetején elhelyezett kezelőgombokkal lehetett irányítani, ami ideális megoldás volt.
A Tomytronics 3D-s játékai manapság már keresett ritkaságnak számítanak, amelyekért a gyűjtők egész komoly összegeket képesek fizetni.

tomy-spaceturbobox.jpg

Space Turbo - Ez egy igazán vagány játék volt a maga idejében, ahol egy joystick segítségével lehetett irányító az űrhajónkat az kijelzőre vetített képernyőn feltűnő pályán.
Lényegében a játék a Racing Cockpit egy kicsit átalakított változata volt, de ahhoz hasonlóan a gyerekeket pillanatok alatt megvette az űrhajós témával a játék.
Szerencsére ez a játék sem beszerezhetetlen külföldről és még annyira nem is kell sokat fizetni érte.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2718346511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása