Matchbox Mercury Commuter Station Wagon
2023. július 18. írta: ToyaHSW

Matchbox Mercury Commuter Station Wagon

mercurysw_1.JPG

Folytatom a Matchbox kisautók bemutatását és ezúttal is egy érdekesebb darab akadt a kezembe. A játék érdekessége, hogy alapjául szolgált más autóknak viszont csak néhány évig tartotta ezt a típust gyártásban a Matchbox.
A mai napom a Mercury Commuter Station Wagont mutatom be nektek.

A Mercury Commuter gyártása 1957-től 1968-ig tartott és ezen idő alatt a kocsi öt komolyabb átalakításon esett át. A kombi első sorban az árával aratott hatalmas sikert, de a hatalmas csomagtér szintén komoly szerepet játszott a sikerben.
A Mercury Commuter kezdetben két ajtós kombi volt, de az évek múlásával szépen átalakult négy ajtós családi kombivá. A kocsi gyártását végül 1968-ban állították le, mivel lényegében a Mercury csak egyetlen kombi modellt hagyott a kínálatában.

A Matchbox a gyártási időszak végén készítette el a Mercury Commuter Station Wagon gyerekeknek készült változatát, de ez abszolút nem volt baj.
A játék fém karosszériával és fém alvázzal várta a gyerekeket. A karosszéria a gyártás néhány éve alatt alig-alig változott. Az első két évben zöld, majd az utolsó évben piros színt kapott a jármű. Az utolsó évben a tetőre stilizált tetőcsomagtartó is került, ami az autó színét kapta meg.
Az alváz ahogy említettem fémből készült és a teljes időszakban festetlen volt. A Matchbox játékokra jellemző feliratok voltak megtalálhatóak rajta. Az alváznak szerves részét képezte az első és hátsó lökhárító, valamint a hűtőrács és a lámpák is.
A kocsi belseje a megszokott tört fehér színt kapta meg és a megszokott kidolgozással találkozhattak a gyerekek itt is.
A játék érdekes része a ötödik ajtó, ami nem kapott ablakot. Az amerikai kombikra jellemző volt a leengedhető ablak a kombi részen, így ebben semmi meglepő nincs. Ami azonban kellemes meglepetés lehetett a gyerekeknek az a leengedett ablakok kikukucskáló kutyák látványa.
A Matchbox a belsőtér műanyagját úgy alakította ki, hogy két kutya is került a kombi hátsó részébe és ez sokat dob a játékon.

A futóműről szintén kell néhány szót ejteni. Az 1969-es változat még a regular kerekeket kapta meg, amit később a Superfast felnik váltottak fel.
A gyűjtők kedvelt darabja a Mercury Commuter Station Wagon, amit jelenleg is megtudtok vásárolni változatos állapotban bármelyik hazai aukciós oldalon.
Persze ha nem akartok vásárolni ilyen kisautót, akkor majd nálam megnézhetitek a többi hasonló játékkal együtt a Mercuryt is, de amíg nincs lehetőségem személyesen megmutatni nektek a kisautót, addig jönnek ezúttal is a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2818168127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása