Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.22.hét
2023. május 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.22.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánlóval várlak benneteket az oldalon. Ezen a héten is szétnéztem a nagyobb aukciós oldalak kínálatában érdekes régi játékok után és szerencsére ismét találtam különlegesebb játékokat a gyűjtők nagy örömére.
Tartsatok velem és nézzük meg együtt min is akadt meg most a szemem :)

lemezarugyar-retro-raba-kamion-cb3c_6_big.jpg

Lemezárugyár Rába kamion - A Rába kamiont azt hiszem nem kell különösebben bemutatnom azok számára, akik valamennyire is foglalkoznak a régi játékokkal.
A 80-as években jelentek meg a boltok polcain a lemezből készült Rába teherautók, amelyeket elég bőséges választékban lehetett megvásárolni. Most egy nyitott pótkocsis változat várja jobb sorsát. A játék nem hiánytalan, de mégis érdekes lehet a gyűjtők számára. A licit 5000 Ft-on áll jelenleg.

lemezjatek-cruiser-ms881-2b3c_1_big.jpg

Cruiser óraműves űrjármű - A kínai játékgyártástól egészen érdekes és különleges játékok is kikerültek. Ezek közé tartozott a Cruiser nevű űrjármű is, amin számtalan érdekes részlet kapott helyet.
A felhúzós szerkezettel ellátott játék amúgy bolygókerekes rendszerű volt, így az elindulást követően ha tereptárggyal ütközött, akkor kitért és más irányba folytatta az útját.
A játék szép és hiánytalan állapotban mára ritkává vált, ezért is merem a figyelmetekbe ajánlani ezt a 15.000 Ft-ért hirdetett darabot.

regi-szocialista-muanyag-fem-jatekauto-fa3c_1_big.jpg

Gurítható kisautó - A szocialista játékipar egészen különleges játékok gyártására is képes volt. Ezeknek a játékoknak a sorába tartozott a most figyelmetekbe ajánlott mini autó is:
A játék fémből és műanyagból készült és olyan extrákkal volt felszerelve, mint a nyitható csomagtérajtó. A játék amúgy egy egyszerű szabadon gurítható kisautó volt, amiből szerintem tényleg nagyon kevés maradhatott meg.
Most a Ti gyűjteményetekbe bekerülhet egy ilyen ritka autó, de ehhez le kell szurkolnotok 4000 Ft-ot.

piko-junior-most-1ft-963c_1_big.jpg

PIKO Junior kisvasút - Gyerekkorunkban a PIKO egyet jelentett számunkra a távirányítós kisautókkal és a különféle kisvasutakkal. Szinte minden gyereknek volt egy PIKO TT vagy H0-ás készlete.
Most egy kezdő szettet ajánlok a figyelmetekbe, amibe az eladó még néhány extrát is belezsúfolt. Ennek köszönhetően egy plusz mozdonyt és vagonokat is kaptok alkatrésznek a működő játék mellé.
A licit 1 Ft-ról indul.

gama-perkins-power-cruiser-fa3c_1_big.jpg

Gama RC kishajó - A Gama neve ismerősen csenghet minden régi játékokkal foglalkozó számára. A német cégtől számtalan klasszikus távirányítós jármű került ki a 60-as évektől kezdve, amelyek persze akkoriban nem jutottak el hozzánk.
A 80-as években a Gama is nyitott az RC játékok felé, így született meg a Perkins Power Cruiser kishajó. Most ez a játékot zsákolhatjátok be a gyűjteményetekbe. A játék eredeti dobozzal, távirányítóval várja új gazdáját.
Az ár fixen 10.000 Ft.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7518134098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása