Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.20.hét
2023. május 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.20.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánlóval várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalakon érdekes játékok után kutatva.
Szerencsére ismét találtam olyan darabokat, amelyek mind a gyűjtőket, mind pedig a nosztalgiázókat érdekelhetik. Tartsatok velem és nézzük meg mit találtam ezúttal!

acb-police-academy-retro-tarsasjatek-f33c_1_big.jpg

Police Academy társasjáték - Kezdjük a sort egy érdekes és elég ismeretlen társasjátékkal. A játékot a hazai kisipar követte el, akik lényegében minden érdekességre azonnal igyekeztek reagálni. Így született a Rocky társasjáték és a most figyelmetekbe ajánlott Rendőrakadémia Kitörés Manhattanből társasjáték is.
Bár a játék szerintem hozzám hasonlóan sokak számára ismeretlen, de egy gyűjtő számára mégis érdekes lehet. A licit 3990 Ft-ról indul, de villámáron is eltudjátok hozni ezt a ritka társasjátékot.

acb-prefo-retro-gyerek-telefon-szett-dobozos-f33c_1_big.jpg

Prefo Telefonanlage - A 70-es, 80-as években amikor a szüleink még csak álmodoztak a telefonról, akkor nekünk gyerekeknek már lehetett ilyesmi igaz csak játék formában.
Itthon leginkább a Jugoszláviában és Csehszlovákiában gyártott készülékek voltak megvásárolhatóak, de az NDK Prefo cég is készített ilyen játékokat.
Most egy ilyennel tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket. Az eladó minimum 4990 Ft-ot szeretne a játékért kapni, de 6000 Ft-os villámáron azonnal a tietek lehet ez a kincs.

cab-piko-sm2-gyerek-barkacs-furogep-f33c_1_big.jpg

PIKO Hobby SM2 fúrógép - Ismét egy NDK játékot ajánlok a figyelmetekbe. Az oldalon már olvashattatok a PIKO Hobby SM2-es fúrógépről, ami több változatban is megvásárolható volt.
A kifejezetten gyerekeknek készült fúrógépet trafóval vagy 2 db 4.5 V-os elemmel lehetett meghajtani és aprócska tokmányába egészen kicsi fúrókat lehetett csak befogni. Most egy egyszerűbb változatot ajánlok a figyelmetekbe, amiért 3493 Ft-ról indul a licit.

plastolus-nyomozz-velunk-regi-retro-tarsasjatek-b33c_1_big.jpg

Nyomozz velünk! társasjáték - Ismét egy régi társasjátékot ajánlok a gyűjtők figyelmébe. A Nyomozz velünk! társasjátékot a Plastolus Ipari Szövetkezet készítette és egy logikai nyomozós társasjáték volt az egészen fiatal korosztály számárára.
A játék nagyon szép állapotban maradt meg, így érdemes lehet figyelnetek a 2500 Ft-ért kínált játék aukcióját!

tank-lemezjatek-taviranyitos-harckocsi-033c_1_big.jpg

ME-060 harckocsi - Zárásként következzen egy nagyon szép állapotban megmaradt kínai távirányítós harckocsi. Az ME-060-as a leggyakrabban felbukkanó darab. A harckocsi előre és hátra tudott haladni és működés közben a tornyát mozgatta jobbra-balra, miközben a löveg végén és a torony belsejében egy-egy égő villant fel.
Igazi klasszikus darab és a gyűjtők számára kötelező megszerezni.
Most Ti is lecsaphattok egy gyönyörű darabra, amiért a licit jelenleg 2200 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4118123928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása