ATCO City Series Trailer
2023. május 02. írta: ToyaHSW

ATCO City Series Trailer

atcocity_1.JPG

Szintén felajánlás útján került hozzám a ma bemutatásra kerülő építőjáték. Ezúttal egy ATCO márkájú építőjátékot ismerhettek meg, ami a City sorozatban jelent meg és a Engineering Trailer Set nevet viseli.
Ebből már gondolhatjátok, hogy egy teherautóról és a hozzá tartozó pótkocsiról lesz szó, de az ATCO készlete azért ettől többet tartalmazott. Hogy mit? Tartsatok velem és megtudhatjátok.

Elsőként az ATCO-ról kellene beszélnem, de a cégről szinte semmi információ nem található az interneten. Az egészen biztos, hogy egy hong-kongi vállalatról van szó, erre utal a F.H.K.I. (Federation of Hong Kong Industries )jelölés a játékokon.
De sajnos ettől többet nem tudtam kideríteni a cégről, ami már csak azért is furcsa mert az ATCO mind a mai napig gyárt különböző játékokat.

Most azonban a 80-as évek végéig repülünk vissza az időbe, amikor a LEGO-hoz kísértetiesen hasonló építőjátékukkal megjelentek a piacon. A hasonló műanyag elemekből álló játékokból a gyerekek bármit tudtak építeni, bár azért a gyártó adott egy kis segítséget az összeállításhoz, hogy a dobozon megtalálható játékot is meglehessen építeni.
A City sorozat egyik darabja az Engineering Trailer Set volt, ami egy teherautóból, a hozzá kapcsolódó pótkocsiból és rámpából, valamint egy személyautóból állt. Láthatjátok a leírtakból is, hogy ez nem egy egyszerű kis készlet volt, hanem egy összetett darab.
Ez persze az építés során is meglátszott, ugyanis a készlet elképesztően sok kockából állt.
Az építés folyamata nagy vonalakban megegyezett a LEGO építőjátékoknál megtanultakkal és az elemek formája,anyaga,  kialakítása és szerintem mérete is megegyezett a dán márkáéval.

A srácok persze lényegében a korai LEGO játékokhoz hasonlóan bármit megtudtak építeni a készletből amit csak elképzeltek.
Az ATCO tervezői egy kamiont, egy pótkocsit, egy érdekes módon a pótkocsihoz kapcsolható rámpát és egy személyautót álmodtak meg a készletből.
A játékhoz tartozó dokumentációból persze ezt is meglehetett építeni, de akár szabadon is szárnyalhatott a gyerekek fantáziája. A készlet a szokványos műanyag elemeket tartalmazta és talán egyetlen extrája a nagy számú figura volt amit a készlet mellé adtak.
Összességében ez a játék egy olcsó és elfogadható alternatívája volt a LEGO-nak a magyar szülők számára, akik a Hong-Kongban készült játékhoz lényegesen olcsóbban juthattak hozzá.

Érdekességként említem meg, hogy a hazai aukciós oldalak tele vannak régi ATCO készletekkel, így ha nosztalgiázni támad kedvetek, akkor könnyen beszerezhetitek a 80-as évek végének egyik építőjátékát.
Persze majd az ATCO sorozat bizonyos darabjait a múzeumban is láthatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7318115550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása