Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.45.hét
2022. november 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.45.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható érdekes régi játékokat a gyűjtők és a nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerencsére ezúttal is akadt a horgomra érdekes játék, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

kinai-lendkerekes-kisbusz-busz-retro-jatek-57fb_2_big.jpg

MF-241 lendkerekes mikrobusz - A kínai játékgyártásban a járművek nagyon fontos szerepet kaptak, hiszen csak úgy özönlöttek a sorokról a különböző lendkerekes, bolygókereket és elektromos kisautók.
Ezúttal az MF-241-es mikrobuszon akadt meg a szemem, ami egy nem igazán keresett darab. A szépen kidolgozott kisbusz a szokásos bordó-fehér színben lehet most a Tietek, méghozzá egészen szép állapotban.
A licit jelenleg 249 Ft-on áll.

retro-szovjet-jegkorong-jeghoki-lemezjatek-lemezarugyar-cbfb_2_big.jpg

Asztali jégkorong - Nálunk a csocsó volt a hatalmas divat, de a jégkorongozást kedvelő országokban természetesen a jégkorongos játékok is népszerűek voltak.
Ilyen volt ez a Szovjetunióban (?) gyártott asztali jégkorong is, ahol lényegében az általunk is ismert csocsóhoz hasonlóan kellett a figurákkal gólt ütni az ellenfél kapujába.
A jégkoron szép állapotban maradt meg és hiánytalan, így érdemes lehet a licitre. Az eladó 4250 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

0t726-retro-autocross-magneses-autoverseny-bbfb_4_big.jpg

Autocross társasjáték - A hazai társasjátékok között a Tri-Ton által gyártott Autocross társasjáték egy igazán érdekes darab. Az elektromos társasjátékban a szokásos dobj és lép elv érvényesült, annyi csavarral hogy bizonyos mezőkre rálépve a tábla oldalán elhelyezett rendőrlámpa jutott szerephez. Előfordult, hogy meg kellett állnunk bizonyos mezőkre rálépve, míg más mezőkön akár lendületet is szerezhettünk a célig tartó versenyben.
Érdekes társasjáték egy elfeledett korból, így érdemes lehet begyűjtenetek - ha még nincs meg.
Az eladó a 3800 Ft-ot szeretne kapni a játékhoz.

nepviselet-kartya-bbfb_1_big.jpg

Népviselet kártya - Egykoron számtalan kártyajáték készült a gyerekeknek. Ezeket a Minervának köszönhettük, akik szinte minden témában készítettek kártyajátékot.
Ilyen volt a Népviselet nevet viselő kártya is, amelyben a különböző népviseleteket bemutató lapokat kellett összepárosítani. A lapokon rajzolt figurák voltak megtalálhatóak, amelyekből könnyen kitalálhatjátok, hogy a pakli a fiatalabb korosztálynak készült.
Nem egy gyakori kártya, így érdemes lehet begyűjtenetek az 5000 Ft-ért kínált kártyajátékot.

lemez-ugralo-madar-4bfb_1_big.jpg

Ugráló madár - Egy érdekes lemezjátékon akadt meg a szemem, amire egészen biztosan sok gyűjtőnek felkeltheti az érdeklődését. Mi itthon a Csipegető Csibével játszottunk, de külföldön hasonló óraműves szerkezettel madarak is készültek.
Most egy ilyen madarat ajánlok a figyelmetekbe. A játék egészen szép állapotban maradt meg. Igaz az eredeti kulcs nincs meg hozzá, de valószínűleg bármelyik régi lemezjáték kulcsával életre tudjátok kelteni a játékmadarat.
Az eladó 3500 Ft-ot szeretne kapni a kismadárért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5617977814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása