Húzogatható műanyag kutya
2022. október 12. írta: ToyaHSW

Húzogatható műanyag kutya

kutya_1.JPG

Ezúttal ismét egy apróságoknak készült húzogatós játékot szeretnék bemutatni nektek. Egy érdekes műanyag kutyával ismerkedhettek meg, ami valószínűleg nem itthon készült. Lássuk.
Egykoron nagyon népszerűek voltak a különböző húzogatós játékok, amit az apróbb gyerekek maguk után húzhattak. Az ilyen játékok területén itthon a DMSZ vitte a prímet, akik számtalan járművel és gurulós műanyag állatkával igyekeztek a gyerekek kedvében járni.

Más országokban is hasonló volt a trend, így ott is lehetett gyakran találkozni a boltok polcain a kicsit által kedvelt húzogatós játékokkal. Ezúttal ráadásul egy igazán érdekes darabot tudok bemutatni nektek.
A hazai társaihoz hasonlóan a ma bemutatkozó kutyus is műanyagból készült, de nem a fújásos technológiával készült, hanem a fröccsöntéses megoldással került legyártásra.
A kutya teste fehér műanyagból készült, ami magában elég ingerszegény lett volna a gyerekek számára, így dekorációként egy kutya került fel rá papír alapú matrica formájában. Ennek a megoldásnak köszönhetően a kutya egészen szépen mutat.
A játékot persze más apró részletekkel is igyekezett feldobni a számomra ismeretlen gyártó. Ennek köszönhetően egy rugóból készült farok került a kutya hátsó részére.
Mivel ez egy húzogatós játék volt, így feltétlenül szükség volt kerekekre amin a kutyus tudott a gyerekek után gurulni.

Első ránézésre a kerekek egészen érdekesen állnak a játékon. Azt gondolhatnánk, hogy egy az erőteljes használat miatt alakult így, de nem ezeket a kerekeket szándékosan így készítették el.
A kutya testén keresztülfutó tengelyen a végein el voltak hajlítva és ezekre az elhajlított tengelyvégekre kerültek rá a műanyag kerekek. A kerekek már fújt technológiával készültek, aminek köszönhetően itt ellenálló műanyagok kaptak helyet.
Ahogy a gyerekek a játékot maguk után kezdték húzni, akkor rögtön értelmet nyert az elferdített tengely, ugyanis a kutya szépen fel-le mozogva haladt előre.
Érdekesség, hogy a kutya farka a hátsó tengelyre is rá volt kötve, így némi mozgást itt is tapasztalhattak a gyerekek, valamint az első tengelyen belül egy kereplő szerkezet volt megtalálható, aminek köszönhetően a kutyus még hangot is adott gurulás közben.
A vontatásra szolgáló madzagott a kutya szájához kellett kötni és a gyerekek máris boldogan húzhatták maguk után a kedvenc kisállatukat.

A hozzám került játék egészen szép állapotban maradt meg, amit Fülök Mónikának köszönhetek. A kutyust persze majd Ti is megnézhetitek, de amíg nem tudom személyesen is bemutatni nektek ezt a játékot, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6817952926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.10.15. 15:01:51

A kutya rajzáról a szovjet rajzfilmek jutottak eszembe, elképzelhető a rokonság.

ToyaHSW 2022.10.16. 20:20:40

@Androsz: Igen, nekem is gyanús :)
süti beállítások módosítása