CinCin rágógumi papírok
2022. július 09. írta: ToyaHSW

CinCin rágógumi papírok

cincin_1.JPG

Ismét hoztam nektek néhány érdekesebb rágógumi papírt. Az elmúlt héten a BomBibom papírokból hoztam nektek néhányat, ma pedig a CinCin rágógumik papírjaiból mutatok be nektek néhány darabot.
A CinCin rágógumi a Turbo és a BomBibomhoz hasonlóan szintén Törökországból származik. Egykoron a nyaralóknak és a gyakran arra járó kamionosoknak köszönhetően volt megtalálható a trafikok kínálatában.

Mivel abban az időszakban jellemzően gyűjthető papírok is megtalálhatóak voltak a rágógumik csomagolásán belül, így a CinCin rágógumik papírjai is népszerűek voltak a gyűjtők körében.
A CinCin egészen sokoldalú módon szinte mindent felvonultatott a papírokon. Míg a Turbo rágók papírjain autó, a BomBibom papírokon autók, motorok és focisták voltak megtalálhatóak, addig a CinCin papírokon képregényekkel, focistákkal, sci-fi témájú képekkel, de akár állatokkal is találkozhattak a gyerekek.

Most a képregényes papírok közül mutatok be nektek néhány darabot. A gyerekeknek készült mókás képkockákat tartalmazó papírok leginkább a Donald rágóban található papírokra emlékeztettek, ahol néhány képkocka egy-egy vicces történetet mesélt el.
Itt is ez volt a lényeg, azonban kicsit nehezítette a viccek megértését a képekhez török nyelven kapcsolt szöveg. Ennek ellenére sokan elrakták a CinCin rágógumik papírjait emlékbe és ma már egy kicsit más szemmel nézünk ezekre a papír régiségekre.
A CinCin ezen sorozata elvileg 100 különböző papírból áll. Persze ezt a 100 darabot rendkívül nehéz volt összegyűjteni, ami arra sarkalta a gyerekeket hogy a papírokat gyűjtsék, vigyázzanak rájuk és egymás között cserélgessék azokat.

Persze egy idő után ezek a papírok elkallódtak vagy elfelejtődtek, így sok esetben a lomtalanításnál a kukában kötöttek ki, hiszen a gyerek nagyobb lett és már nem találta annyira érdekesnek az összegyűjtött papírokat.
Szerencsére azért megmaradt néhány darab, amire manapság már szívesen lecsapnak a gyűjtők. A komplett sorozatokért egészen komoly összegeket kérnek a nagyobb külföldi aukciós oldalakon, de még mindig a megfizethető kategóriában mozognak ezek a papír régiségek.
Szerencsére a papír alapanyagának köszönhetően még hosszú évekig megőrizhetőek gyerekkorunk emlékei.
Ezért is szereztem be én is ezeket a papírokat. Nagyon jól fog mutatni dekorációként a gyűjtemény mellett a falon. Amíg azonban nem tudom bemutatni nektek ezeket a régi papírokat, addig jönnek a megszokott fényképek amelyeken ezúttal egy elég hiányos CinCin sorozatot igyekszem bemutatni nektek.

Ha nektek maradt ilyen rágógumi papírotok és nem szeretnétek, hogy elkallódjon akkor szívesen fogadom be őket a gyűjteménybe.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9217878671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása