Majorette Bulldozer
2022. április 14. írta: ToyaHSW

Majorette Bulldozer

buldozer_1.JPG

A mai napon ismét egy Majorette játékot mutatok be nektek. Ezúttal a Bulldozerre esett a választásom, ami szintén egy érdekes és a maga nemében különleges jármű volt.
A játékgyártók mindig figyelmet szenteltek a kisautókon kívül másra is. A Matchbox is előszeretettel készített repülőgépeket, harcjárműveket, mezőgazdasági és ipari járműveket is és a Majorette is hasonló módon járt el.

A Majorette kínálatában számtalan különleges járművel lehetett találkozni, amelyek közül az egyik a Bulldozer névre keresztelt jármű volt.
A Bulldozer 1989-től egészen 2003-ig volt gyártásban, ráadásul azok közé a járművek közé tartozott a játék ami az eltelt évek alatt semmit nem változott.
Mit is tudott az a játék, amin semmit nem kellett változtatni 14 év alatt.

A Bulldozer fém karosszériával, műanyag alvázzal és alapvetően műanyag kiegészítőkkel várta a gyerekeket. A karosszéria természetesen figyelemfelkeltő sárga festést kapott. Dekoráció nem volt megtalálható a járművön, de azért a részletek kidolgozásával igyekeztek a figyelmet felkelteni a játék iránt.
A játékon részben látszik a motor, de a kipufogó és a légszűrő is felfedezhető a karosszérián, de még a vezetőülés és az irányítópult is ki lett dolgozva. Ez utóbbi kettő nem véletlenül, de majd erre is kitérek.
A fém karosszéria felett egy műanyag fülke kapott helyet, ami alatt a vezetőülés és a kezelőpult volt megtalálható. Ez a műanyag elem viszonylag egyszerűen eltávolítható volt, így akár zárt, akár nyitott fülkével is tudtak játszani a gyerekek.
Az alváz ahogy említettem műanyagból készült és szegecseléssel volt a karosszériával összefogatva. Az alvázban kapott helyet a futómű, ami műanyag kerekeket kapott. Ezek a kerekek azonban nem láthatóak, mivel egy gumiból készült hernyótalp került rájuk.
Ez a megoldás rendkívül látványos, de sajnos nem igazán teszi játszhatóvá a járművet. Nem csak a Majorette járműveknél, hanem más gyártók járműveinél is szembesülhettek a gyerekek, hogy ezek a hernyótalpak elképesztően nehezen mozdulnak meg és lényegében a megoldás lehetetlenné teszi a klasszikus kisautózást a járművekkel.
Ez a hiba ennél a járműnél is megvan. Indokolatlanul nagy erővel kellett a talajhoz nyomni a járművet, hogy a hernyótalpak szépen forogjanak, a gurítást pedig el is lehetett felejteni az ilyen játékok esetében.

Persze mivel munkagépről volt szó, így a gurítás annyira nem is volt érdekes. A gyerekek számára sokkal inkább különleges volt a műanyag tolólap a dózer elején. Ez a tolólap is műanyagból készült és szürke színben pompázott.
Alap állapotban az kerekkel egy magasságban volt, de ha úgy gondolták a gyerekek akkor fel is emelhették azt kézzel. Sajnos a felemelt állapotban nem maradt meg a tolólap, de ez szerintem annyira nem zavarta a gyerekeket.

A hozzám került játék igazán szép állapotban maradt meg. Ennek köszönhetően egy tényleg megközelítőleg tökéletes játékot tudok majd megmutatni nektek ha minden úgy alakul.
Amíg azonban erre nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9817808307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása