Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.14.hét
2022. április 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.14.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából válogatok nektek érdekes, különleges és nem utolsó sorban jó áron megvásárolható régi játékokat.
Ismét a legnagyobb oldalon barangoltam, ahol ráakadtam néhány érdekesebb régi játékra.

Tartsatok velem ma is és nosztalgiázzunk egy kicsit együtt!

zsinagoga-makett-kivago-babb_1_big.jpg

Zsinagóga papírmakett - A 80-as években számtalan különféle épület papírból készült makettjét vághatták ki és ragaszthatták össze otthon a gyerekek. Erről készítettem már bejegyzést az oldalra, amelyben a bemutattam nektek néhány darabot a kínálatból.
Most a Dohány utcai Zsinagóga papírból készült makettjét ajánlom a figyelmetekbe. Ez a régi játék mára egészen ritka lett és ennek megfelelően értékes is.
Most még egy viszonylag kedvező árú darabra akadtam rá, így érdemes lehet lecsapni rá a gyűjtőknek.

kadar-kor-retro-magyar-gyermekjatek-az-1970-es-evekbol-panel-hazepitojatek-ddbb_1_big.jpg

Panel házépítőjáték - Ismét egy olyan játék amiről már volt szó a blogon. A játékot a Budapesti Műanyagipari KTSz. készítette. A játék leginkább az NDK-ban gyártott hasonló játékokra emlékeztet és hasonló stílusú épületek megépítésére nyílt lehetőség a gyerekek számára a készlettel.
A játék igazi klasszikus darab és érdekes módon mostanában egészen jó állapotú készletek kerülnek elő egészen kedvező áron.
A most kínált darabért 2890 Ft-os árról indul a licit.

retro-jatekok-ndk-as-triola-6ebb_1_big.jpg

Triola - A világ számtalan országában készítettek különböző hangszereket a gyerekeknek. Ezek közül különösen népszerűnek számítottak a fúvós hangszerek.
Ilyen volt többek között a Triola is, amelyből több formára és kidolgozásra hasonló darab is készült. Most egy NDK-ban gyártott, kicsit viharvert változatot ajánlok a figyelmetekbe. Egy alapos takarítást mindenképpen meg kell rajta ejteni az új gazdának, de ettől függetlenül szerintem egy egészen vállalható darabról van szó.
A licit 1 Ft-ról indul.

luna-holdjaro-lemezjatek-jatek-1950-es-evek-ccbb_2_big.jpg

LUNA holdjáró - Ismét egy olyan játékot ajánlok a figyelmetekbe, aminek működőképes változatát már bemutattam nektek a blogon.
A most eladásra kínált cseh óraműves lemezjátékkal lesz munkája az új gazdának, de semmiképpen sem menthetetlen a játék. A hiányzó ütközőt 3D nyomtatással lehet pótolni és akkor máris újra szuperül működő játékkal szórakozhattok.
Az ár a hiányosságoknak megfelelően kedvezőnek mondható, hiszen jelenleg 1650 Ft-on áll ez a játék.

kvarcjatek-retro-vonat-4fbb_2_big.jpg

Casio CG-360 kvarcjáték - Az SL Bankman kvarcjátékot a Casio készítette és felépítésben erőteljes hasonlóságot mutat a Western Bar és más hasonló játékokkal. Ez persze nem a véletlen műve, hiszen ezek a kvarcjátékok azonos időben jelentek meg a piacon, ráadásul mindegyiket a Casio készítette.
A felnyitható fedél alatt volt a játéktér és a fedél belső oldalán a hangszóró, ami minőségi előrelépést jelentett akkoriban. 
A játékban egy sínen haladó vonatot kellett a megfelelő pályára irányítani. A feladat elsőre tűnik könnyűnek, de azért jelentett kihívást a gyerekek számára.
Most ehhez a múltidéző játékhoz juthattok hozzá a 6000 Ft-ról induló liciten. Nagy előnyt fog jelenteni, ha leutaztok érte Agárdra, ugyanis az eladó nem postázza a játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8417796641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása