Érdekes régi lemezjátékok 13.
2022. február 25. írta: ToyaHSW

Érdekes régi lemezjátékok 13.

Ezen a héten elérkezik befejező részéhez a rovat, amelyben érdekes régi lemezjátékokat mutatok be nektek. Nem kell csüggednetek, mivel vannak ötleteim a jövőre nézve, így nem maradtok majd érdekességek nélkül ezután sem.
Most azonban inkább nézzük milyen játékokat gyűjtöttem össze nektek ezúttal!

A rovatot a japánban készült New Space Capsule néven ismerté vált játékkal indítom. A lemezből készült bolygókerekes játékot az SH Horikawa gyártotta a 60-as években.
Érdemes megnéznetek a játékon minden apró részletet, ugyanis sokadik ránézésre is felfedezhettek rajta új és érdekes részleteket. A játék több változatban is készült és sok gyártó lemásoltam, de nekem valahogy ez a játék tetszett a leginkább.

Folytassuk a sort egy újabb űrhajóval, ami a maga nemében igazi különlegesség volt egykoron. A Linemar Toys játékáról van szó most, ami a Two-Stage Earth Satelite nevet kapta egykoron.
Ez is egy űrhajózás által megihletett játék volt, ami egy igazán érdekes indítóálláson kapott helyet. Az indítóállás volt magában a lendkereket felpörgető szerkezet, ami egy kurblit is kapott. Amikor a gyerekek úgy gondolták, hogy kellően felpörgették a játékban található szerkezetet, akkor elindították azt ami kerekeken gurulva indult el a lemezből készült pályán.
A pálya végéhez érve a rakéta fele a kilövőálláson maradt, míg a másik fele tovább gurult a lendületnek köszönhetően, így lényegében úgy nézett ki a dolog mint egy több lépcsős rakéta indítása.
Egészen érdekes és különleges játék volt, de ez a Linemartól egyáltalán nem állt távol.

Ismét egy érdekes és különleges japán játékot mutatok nektek, amivel nem valószínű hogy találkoztok majd a hazai aukciós oldalakon.
Ez a játék pedig a Nikko által gyártott C-120 Pack Plane Cargo repülőgép. Alapvetően egy megszokott lendkerekes repülőgépről van szó forgó légcsavarokkal, ami azonban méretével és külsejével eltér a megszokottaktól.
A C-120-as ugyanis egy szállítógép, ami ennek megfelelően rakománnyal is rendelkezik. Ez pedig néhány darab lemezből készült kisautó, amit a gép orrán található ajtó szétnyitásával lehet be és kirakodni. Igazán érdekes és izgalmas játék, amiből nagyon kevés maradt meg.
Ennek köszönhetően még hiányzó autókkal is könnyen találhat új gazdára egy-egy darab 5-600 dolláros áron.

Volt már lendkerekes, bolygókerekes játék a mai rovatban, de távirányítós eddig még nem. Úgy gondoltam számotokra is érdekes lehet a Kínában gyártott ME-744-es számot viselő tank, ami a maga nemében egészen különleges darab.
Persze nem tudásával tűnik ki a játék, hiszen pontosan azt tudja mint az összes kínai távirányítós harckocsi, hanem sokkal inkább a kinézetével.
A torony helyett itt a löveg mögött egy plexi található, ahol a tankot kezelő figurát lehet látni. Ennek a megoldásnak előnye volt, hogy a gyerekeket el lehetett kábítani még egy vezérlőpulttal és műszerfallal is.
Ezzel a játékkal találkozhattok esetlegesen itthon is, de a külföldi aukciós oldalakon könnyedén találhattok elfogadható áron eladó darabokat.

Zárásként pedig következzen egy szintén kínai elemes játék, a Two Humped Camel, ami egy lépegető teve volt. A játék érdekes ötvözete már a fém és műanyag játékoknak. A szerkezet belül és az állatka lábai műanyagból készültek, míg a test fémből lett kialakítva.
A bekapcsolást követően a teve lába elkezdtek mozogni előre-hátra, aminek köszönhetően az állatka is elindult szépen lassan és komótosan előre.
Érdekes játék, amire szintén elviselhető áron ráakadhattok a külföldi aukciós oldalakon.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2417766426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása