Érdekes régi lemezjátékok 11.
2022. február 11. írta: ToyaHSW

Érdekes régi lemezjátékok 11.

A héten ismét várlak benneteket öt érdekesebb lemezjátékkal a múltból. Nagyon sok olyan játék készült a 60-as, 70-es években, amelyekkel mi sajnos nem találkozhattunk.
Most az érdekesebb és különlegesebb darabokat igyekszem bemutatni nektek. Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

Elsőként a japán Yonezawa által gyártott távirányítós lemezautót mutatom be nektek. A kocsi több változatban is készült, de ezek lényegében csak színben tértek el egymástól. Nekem az Electrical Emergency Service Car tetszett jobban szóval erről mutatok képeket nektek.
Ez egy egyszerű lemezautó, ami villanymotorral és drótos távirányítással várta a gyerekeket.
Persze a távirányítós autóhoz tartozott némi extra funkció is, ami a kombi hátulján elhelyezett emelőkosár volt. Az emelőkosaras távirányítós készült tűzoltó változatban is, ami piros színt kapott.
A játék jelenleg is megvásárolható olyan 350-400 dollár körüli áron.

Ismét egy régi japán játék, ami több változatban is elkészült. A Bartender játék az évek alatt lényegében csak a külsejében változott, de működési elvében és kidolgozásában változatlan maradt.
A bekapcsolást követően a Bartender elkezdte rázni a shakert, majd úgy tett mintha öntene a pohárba, majd ezt követően azt a szájához is emelte. Poénos játék volt, de manapság ilyesmit már nem lenne szabad a gyerekek kezébe adni.
Akkoriban a fényekkel és a vicces működéssel persze levette a gyerekeket a lábukról ez a játék is.

Az irodai titkárnők élete nem túl izgalmas. Erről már egészen kicsi gyerekként meggyőződhettek a japán gyerekeknek, akiknek a Nomura az 50-es évek végén elkészítette az elemes titkárnőt Miss Fridayt.
A játék elképesztően szép és részletes kidolgozása még mai szemmel is csodálatos. A működtetéshez egy kapcsolót kellett rajta bekapcsolni, amitől a belül található motor életre kelt és a titkárnő azonnal gépelni kezdett az írógépen.
Az igazi érdekesség, hogy nem csak a keze mozgott a figurának, hanem az írógép kocsija is csúszott jobbra-balra.
Ha tetszik ez a lemezjáték, akkor érdemes csökkenteni a költekezést, mivel 450-500 dollár körüli áron cserélnek gazdát a szép állapotú darabok.

A német Gelytől érkezett a 20-as években a Soccer Player nevű felhúzós játék a gyerekeknek. A focit már akkoriban is nagyon sokan kedvelték és számukra külön érdekes volt ez a játék.
Igazából itt csak annyi történt, hogy a focista szépen elrugdosta a labdát, ami mindig visszakerült elé.
Érdekes és különleges játék volt (még ha nem is nagyon izgalmas), aminek az elkészítése igazi tervezési bravúr lehetett 1920 körül.
Szerezni ebből a játékból is lehet, de ne feledjétek itt az ár is egy 100 éves játéknak megfelelően alakul általában.

A Batman televíziós sorozat is azonnal népszerű lett a gyerekek körében a bemutatót követően. Erre persze a játékgyártók is felkapták a fejüket és szinte özönlöttek a Batman témájú játékok.
A japán ASC sem maradt ki a sorból, akik több Batmobilt is készítettek az évek alatt. Nekem a képeken látható 1966-os darab tetszett a leginkább, ami színeivel valami egészen elképesztő retro. A kocsi amúgy külsőre engem egy Jaguarra emlékeztet és nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egy korábban gyártott játékautó újragondolása történt meg a Batmobil kiadásában.
Találtam gyönyörű állapotú eladó darabot...Kapaszkodjatok! 5900 dolláros áron!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6017415090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása