Érdekes régi lemezjátékok 7.
2021. december 31. írta: ToyaHSW

Érdekes régi lemezjátékok 7.

Visszatér a régi lemezjátékokkal foglalkozó rovat egy rövid kihagyást követően. Ezúttal is igyekeztem öt érdekes és különleges lemezjátékot választani a múltból, amelyeken még manapság is megakadna a gyerekek szeme.
Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok csodálatos világába!

A képeken az ATC, Cragstan által gyártott Flying Jeepet láthatjátok, ami egy viszonylag egyszerű lendkerekes játék volt, de a formai világa és kidolgozása mégis egy kicsit különlegessé tette.
A futurisztikus forma a két hatalmas rotornak volt köszönhetően, ami a fülke előtt és mögött kapott helyet. Az itt található lemezek természetesen forogtak is.
A játék lényegében majdnem teljesen lemezből készült és a kidolgozás tekintetében egészen változatos festésekkel készült. Képviselte magát a katonai és a kicsit futurisztikusabb vonal is a festéseknél.
Egészen biztosan nagyon boldogok voltak azok a gyerekek, akik az 50-es években ilyen játékkal játszhattak.
Manapság már kicsit nehézkes, de nem lehetetlen feladat egy ilyen játék beszerzése.

A fényképeket a felhúzós szerkezettel ellátott Circus Parade nevű játékot láthatjátok, amit a japán T.P.S. készített. Az óraműves szerkezettel készült játék valamilyen szinten a kisvasutak nyomán készülhetett el, azonban valószínűleg érdekesebbnek találták a T.P.S-nél ha a mozdonyt elefántra, a vagonokat pedig különböző figurákra cserélik.
A siker nem is maradt el, ennek köszönhetően ez is egy keresett és ritka játék lett mára.

A fényképeken a Yonezawa által megálmodott elemes Jet Plane Base nevű játékot láthatjátok. Mert hát mivel is lehet a legjobban levenni a fiúkat a lábukról? Valami jó kis katonai játékkal természetesen.
A Jet Plane Base ezt persze hozta és még ráadásul villogot, elindítható volt a kilövőállásról a repülőgép, sőt még egy forgó radar is helyet kapott a torony tetején. A játék az 50-es évek végén, 60-as évek elején készült és lássuk be ez akkoriban komoly bravúrnak számított.
Persze ennek megfelelően magas áron lehetett megvásárolni a játékot, de ha azt nézitek hogy a hibátlan darabok most akár 2000 dollárt is érnek akkor megértitek miért is számít ritka kincsnek egy ilyen játék.

Persze nem csak Japánban készítettek kiváló repülős játékokat, hanem Európában is. A képeken a Biller által gyártott elemes Pilot Trainer játékot láthatjátok.
Ez a játék lényegében egy szimulátor volt, ahol a repülőgépet kellett irányítani a gyerekeknek a megfelelő módon. A játék természetesen hangot is adott ki, sőt még a légcsavarok is forogtak, így igazán klassz élményt jelentett a játék ezzel a 60-as évek elején készült játékkal.
Kidolgozása alapján azt gondolhatnánk, hogy egy nagyon drágán megvásárolható játékról van szó, de jelenleg 200 euró körüli áron mennek ezek a régiségek. Ha szeretnétek egyet beszerezni, akkor most érdemes nézelődnötök.

A képeken a Cragstan Crapshooter nevű játékot láthatjátok, ami egy igazán szórakoztató elektromos működésű lemezjáték volt. Adva volt egy játéktér és egy játékmester, aki kockákat dobott az asztalra egy pohárból.
A játék működése rendkívül egyszerű volt. A figura összerázta a pohárban a kockákat, majd az asztalra borította azokat, a gyerekek pedig megtippelhették mennyi lesz a számok összege. A játékot az nyerte aki legjobban megtippelte az összeget.
Nem egy bonyolult játék, de az 50-es években azért ez megcsinálni nem volt éppen a legegyszerűbb feladat. Sajnos nagyon kevés játék maradt meg hiánytalan és szép állapotban, ami ebben az esetben erőteljesen növeli a játék értékét.
Persze azért 100-120 dollár körül már szép darabokat is belehet szerezni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2216799888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása