Érdekes régi lemezjátékok 1.
2021. október 29. írta: ToyaHSW

Érdekes régi lemezjátékok 1.

Az elmúlt néhány hétben a kínai lemezjátékok közül válogattam nektek érdekesebb darabokat, de mivel a világ szinte minden táján készültek ilyen játékok, így arra gondoltam más országokban készült játékokat is érdemes lenne bemutatni nektek.
A következő hetekben a világ játékgyártói által készített érdekesebb lemezjátékokat mutatom be nektek.
Tartsatok velem és nosztalgiázzunk vagy csodálkozzunk rá együtt egy-egy érdekesebb és különlegesebb darabra!

A képeken egy Szovjetunióban gyártott régi felhúzós repülőtér játékot láthattok. A repülőteres játékokat szinte minden országban gyártották, elég ha csak a nálunk készült Helikopterállomásra gondoltok, de készült hasonló játék a távoli Indiában is.
A fehúzós szerkezetet elég volt megfeszíteni és máris elkezdte a repülőgép a körözést a reptér felett. A gyerekek feladat nem volt egyszerű, mert az irányítótoronynál található karok segítségével le is kellett szállni a repülőgéppel, ami azért igényelt némi odafigyelést.
Sajnos ez a játék mára szinte teljesen eltűnt, így egy-egy szebb darabért az Ebayre kell vándorolni és ott nagyra nyitni a pénztárcát.

A fényképeken a nem túl gyakorinak számító Serpent Charmer nevű játékot láthatjátok, amit a Modern Toys készített egykoron Japánban.
Az elemes működésű játék lényegében semmi extrát nem tudott, mindössze annyi történt a bekapcsolást követően, hogy a kígyóbűvölő kicsalogatta a kígyót a kosárból. Persze ez volt a lényeg és a szép kidolgozás és a színes rajzolt grafika már el is adta a játékot a gyerekeknek.
Manapság már nagyon nehéz ebből a játékból is beszerezni egy-egy darabot, így féltett kincsévé vált a gyűjtőknek.

Úgy tűnik most kicsit sok lesz a Japánban gyártott játék, de nem tehetek róla hogy a következő érdekesebb darabot is a Modern Toys gyártotta.
Ez a játék pedig Lion Target Game nevű csoda, ami egy pódiumon álló oroszlánból, egy pisztolyból és két tapadókorongos lövedékből állt. Ha figyelmesen nézitek a fényképeket, akkor az oroszlán oldalán láthattok egy kör alakú részt, innentől pedig nem kell nagy fantázia hozzá, hogy ide kellett lőni a tapadókorongos lövedékeket.
Sajnos azzal kapcsolatban, hogy mi történt a cél eltalálásakor nincs információ, de mivel elemes játékról van szó, így valószínűleg az oroszlán elkezdte minimum mozgatni a fejét.

A Girl with Chickens egy olyan játék, aminek már a nevében szerepel minden információ a játékról. Egy felhúzós játékról van amúgy szó, amit Japánban gyártott a T.P.S.
Egy végtelenül egyszerű játék amúgy a Girl with Chicken. Fel kellett húzni a játékot, majd ezt követően letenni azt és a lány elkezdett mozogni mintha magvakat szórna. A játékhoz egy fém rúd segítségével kapcsolódtak a csirkék, akik pedig szorgosan igyekeztek követni a lányka mozgását.
Ez a játék igazából lányoknak tetszhetett inkább és valószínűleg ők is voltak a célközönség. A lemezjáték amúgy szép grafikát kapott. A játék jelenleg azért megszerezhető még olyan 70.000 Ft körüli áron működőképesen.

Azért a japán játékgyártók sem mentek a szomszédba egy kis őrültségért. Erről tanúskodik a Shooting Fighter nevű játék, amit a Nomura készített.
Elsőre kicsit nehéz is eldönteni mi is ez a játék. Repülőgép kilövős pisztoly? Aki erre tippel annak csalódnia kell, ugyanis ez egy elemes pisztoly ami repülőgép formával igyekeztek feldobni.
Az elemes játék természetesen számtalan dolgot csinált a ravasz meghúzását követően, így többek között hangot adott ki, villogot és még a légcsavar is elkezdett forogni a repülőgép orrán.
Ez egy annyira különleges játéknak számít, hogy manapság olyan 5-600 dollár körül mozog az ára egy szebb állapotú működőképes darabnak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6616734308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása