Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.40.hét
2021. október 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.40.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek érdekes és különleges régi játékokat ajánlani.
Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldalt néztem át és persze ismét találtam érdekes játékokat, így mindenképpen érdemes lesz velem tartanotok ezúttal is.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

retro-kultikus-lemezjatek-interkozmosz-holdraketa-elzett-muvek-jelzessel-c08b_1_big.jpg

Holdrakéta - Kezdjük a heti ajánlót egy igazi hazai játékkal, amire egészen biztosan nagyon sokan emlékeztek. A Holdrakéta egy lendkerekes játék volt, amit egyszerűen el kellett indítani, majd ezt követően ha gurulás közben valaminek nekiment, akkor az orrcsúcsa benyomódott, a rakéta felállt és lenyílt az ajtó és láthatóvá vált az ajtóban álló űrhajós figurája.
A játék használt, de egészen jó állapotban maradt meg. A licit jelenleg 2750 Ft-on áll, de biztosan feljebb kúszik majd az ára a játéknak.

regi-retro-magneses-rajzolo-jatek-1-ft-d28b_1_big.jpg

Magická Tabulka - A mágikus rajztábla sokunk gyerekkorának meghatározó emléke. Ki ne emlékezne, amikor a két tekerő segítségével próbál átlós vonalat húzni vagy éppen azon igyekszik, hogy a rajzának a vonalain újra végigmenve máshol tudja folytatni a rajzolást.
Igazából egy nagyszerű szórakozás volt, amivel rettenetes mennyiségű időt voltunk képesek eltölteni. A rajzok elkészülte után pedig megráztuk a táblát és máris semmi vált több órányi munkánk.
Az eredeti dobozos játék jelenleg 1 Ft-on áll, de 1000 Ft-os fix áron akár azonnal a tietek lehet ez a klasszikus.

lemezarugyar-varazsgomb-438b_1_big.jpg

Lemezárugyár Föld-Gömb - Vegyél egy egyszerű tili-toli játékot, amit bármelyik boltban megkaphatsz, a mozgatható négyzeteket vetítsd fel egy gömb oldalára, adj neki tetszetős grafikát és máris elkészültél az egyik legszebb logikai játékkal.
Valószínűleg valahogy így születhetett meg a Lemezárugyárnál a Varázs-Gömb, Föld-Gömb duó.
Manapság már nagyon ritkának számítanak ezek a játékok, így egy-egy dobozos változatért komoly összegeket kérnek.
Az általam talált játékért az eladó minimum 15.000 Ft-ot szeretne kapni.

ritka-es-regi-a-flipper-elodje-tabla-golyos-jatek-x-918b_1_big.jpg

Régi Tivoli - Akik követik a blogot azok számára nem ismeretlen, hogy mennyire is szeretem a régi Tivoli játékokat. Ezek a rendkívül egyszerű golyós kilövő játékok sok gyereknek szereztek boldog percet és mindegyik darabban meglehet látni a szépséget.
Nincs ez másképp ennél a régi játéknál sem, ahol számtalan szög segítségével alakították ki az egyes golyófogókat.
Igazi korrajz, ami nem éppen mai darab.
Ennek ellenére a licit ennél a játéknál 1 Ft-ról indult.

retro-jugoszlav-muanyag-varrogep-e28b_3_big.jpg

Jugoszláv varrógép - Gyerekként itthon leginkább az NDK Piko által gyártott varrógépekkel találkozhattak a lányok, amelyek között voltak egyszerűbb és összetettebb darabok is.
Most mégis egy jóval ritkábbnak számító Jugoszláv játékon akadt meg a szemem, ami nem lehetett véletlen. Ilyen színes varrógépet én még nem láttam eddig.
A játék eredeti dobozában várja új gazdáját, akinek 3500 Ft-ot kell rászánnia a játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9916707542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása