Érdekes és ritka kínai játékok 4.
2021. szeptember 21. írta: ToyaHSW

Érdekes és ritka kínai játékok 4.

Ezen a héten is bemutatok nektek néhány nehezebben beszerezhető és ennek köszönhetően rendkívül érdekesnek számító kínai játékot a múltból.
Tartsatok most is velem a kínai játékok néha elképesztő, de mindig csodálatos világába egy utazásra!

A sort egy igazán érdekes járművel kezdem, ami az MF-136-os számot viselő Double Decker Train nevű vonat. A vonat emelet és igazán szépen kidolgozásra került. Érdekessége, hogy a mozdony lényegében itt az utasokat is szállítja, erre utal a rendkívül sok ülés a vezetőállás mögött.
A játék amúgy lendkerekes és nem túl gyakran találkozni velem a hazai aukciós oldalakon.

A most bemutatásra kerülő autómentőről sajnos nagyon keveset lehet tudni. Az biztos, hogy számtalan felépítmény készült ehhez a teherautóhoz is, amelyek közül talán az egyik legritkábbnak a képeken látható autómentős felépítmény számít.
Ha megnézitek a képeket láthatjátok, hogy a kidolgozás igazán igényes ennél a lendkerekes játéknál. Talán ennek is köszönhető, hogy ritka és megbecsült játékról van szó.

Ismét egy lendkerekes csoda Kínából. Ezúttal egy olyan játékot mutatok nektek, ami elég jól sikerült és valóban hasonlít a közlekedésben résztvevő változatára.
Ezúttal az MF-129-es vonatot mutatom be nektek, ami az International Combustion Train nevet kapta.
A kidolgozás ennél a játéknál tényleg igényes és ehhez elég az ablakokra és az ajtókra néznetek. Szerencsére ennek a játéknak nincs is annyira eszeveszett ára, hiszen tőlünk nyugatabbra 25-30.000 Ft körül már megvásárolhatjátok ezt a lendkerekes mozdonyt.
Itthon ugye nem valószínű, hogy találkoztok majd vele valamelyik aukciós oldalon. 

A fényképeken az MF-776-os számot viselő Continental Trailways buszt láthatjátok, ami alapvetően egy lendkerekes játék volt, ami ráadásként még szirénázó hangot is adott.
A busz tetején a vezetőfülke felett egy forgatható tábla volt található amin a gyerekek az úticélt is beállíthatták. Választhattak London, Bagdad, Havanna, Sanghai között. Ezek közül mai szemmel néhány város megmosolyogtató, de akkoriban ez szinte teljesen természetesnek hatott.
A lemezből készült játék hozza a kínai játékokra jellemző szintet, így szép a festése és viszonylag jó a kidolgozása.
Az értékét a ritkasága növeli, ami olyan 100-120 dollárra lövi fel az árat.

A képeken az MF-170-es gőzmozdonyt láthatjátok, ami szintén egy egész érdekes és különleges játék volt a maga idejében.
Alapvetően ez is egy klasszikus fémből készült lendkerekes játék, de itt az alsó részen található elemtartóba még elemet is kellett tenni a gyerekeknek.
Ennek az aprócska elemnek köszönhetően a játékon található fényeket is felkapcsolhatták a gyerekek, ami még különlegesebbé tette a mozdonnyal való játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5016696688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása