Érdekes és ritka kínai játékok 1.
2021. augusztus 30. írta: ToyaHSW

Érdekes és ritka kínai játékok 1.

104489583_1352347688288060_793253798573633621_n.jpg

A Red China Toy egy külön fogalom a gyűjtők világában. Ez általában a Kínában készült játékokat jelenti, amelyek itthon is nagyon népszerűek a gyűjtők körében.
Úgy gondoltam néhány hét erejéig a ritkább és különlegesebb típusoknak szentelek figyelmet. Ezekkel nem valószínű, hogy találkoztok majd a hazai aukciós oldalakon, de ha mégis akkor legalább tudjátok majd mivel is van dolgotok.
Tartsatok ezúttal is velem és nézzük milyen érdekességeket gyártottak a távoli országban!

Kezdésként az ME-767-es számot viselő Universe Boat nevet viselő játékot mutatom be nektek. Ezzel eddig itthon még nem találkoztam, de ettől függetlenül érdemes figyelni a hazai aukciós oldalakat, mivel egészen biztosan megtalálható belőle itthon is néhány darab.
Egy klasszikus bolygókerekes jármű forgó antennákkal és villogó fényekkel kápráztatták a gyerekeket.
Nekem nagyon tetszik a formája, az élénk színek alkalmazása és természetesen a sok apró részletet is sokáig tudom nézegetni a fényképeken.

A képen az MF-966-os számot viselő Crane Trucket láthatjátok. A játék érdekessége, hogy ezzel a karosszériával elég gyakran lehet találkozni, azonban vannak olyan felépítmények a platón amelyek elég ritkának és különlegesnek számítanak.
Ilyen a darus felépítmény is, amelyből nagyon ritka a tökéletes állapotban megmaradt hiánytalan darab. A gyerek kezeknek köszönhetően ezekről a játékokról gyakran letörtek a gémek vagy a horog beakasztására használható rúd a motorháztető elejéről.
Amúgy egy klasszikus lendkerekes autóról van szó, amivel tényleg nagyszerűen tudtak játszani a gyerekek egykoron.
Manapság már tényleg nem könnyű megszerezni a játékot és az árát is megkérik az eladók a szebb daraboknak.

A fényképeken az ME-720-as jelzésű elemes turistabuszt láthatjátok. Nekünk a pálcikás irányítású járművek közül a Skoda jutott, de Kínában készültek hasonló játékok.
Alapvetően egy nagyon szépen kidolgozott játékról van szó, ami természetesen lemezből készült nagyrészt. A busz tetején volt lehetőség az irányítópálcika behelyezésére, aminek mozgatásával a játékok előre-hátra, jobbra-balra lehetett irányítani.
Ebből a játékból sem találni nagyon szép állapotban megmaradt darabokat. Az eredeti dobozos és szép játékokért pedig jócskán 200 euró felett kell fizetni.
Azért remélem egyszer egy ilyen is beköszön majd a gyűjteménybe :)

Egy újabb különleges járművet tudok megmutatni nektek, amikor az ME-759-est bemutatom nektek. A képeken láthatjátok, hogy egy igazán különleges tankról van szó, ami mind a két oldalán képes közlekedni.
Itt nem volt probléma ha a harckocsi felborult, ugyanis az a kialakításának köszönhetően tovább tudta folytatni az útját. Érdekesség, hogy a harckocsizók is átfordultak ekkor és ők is a megfelelő helyzetben voltak a harckocsiban az átfordulást követően.
Ezzel a játékkal tényleg nagyon ritkán lehet találkozni. Valószínűleg viszonylag kis mennyiségben gyárthatták és nagyon valószínű, hogy a kínai piacon volt inkább forgalomban.
Ahogy láthatjátok a képeken a grafika egészen jó és az átfordulás után tovább haladás ötlete is egészen különleges.
Kíváncsiságból rákerestem a játékra és találtam is belőle eladó darabot eredeti dobozzal szép állapotban csekély 440 dolláros áron.

Ezúttal egy olyan játékot mutatok be nektek, amiről még információt se nagyon találni az interneten. Ez pedig nem más mint az ME-617-es útépítőgép.
Elemes játék, amihez jártak még tartozékok amelyeket felül kellett a játékba behelyezni és azok a jármű haladásával szépen lekerültek a jármű mögé mint útborkolat.
Ez a játék annyira ritka, hogy még a legnagyobb keresők se nagyon adnak rá találatot, a külföldi aukciós oldalakon pedig nem is találkozni eladó darabbal, pedig mint ahogy a képeket láthatjátok egy valóban létező és gyártott játékról van szó,

Ízelítőnek ennyit a ritka kínai játékokról. A jövő héten újabb darabokat mutatok majd nektek. Tartsatok velem akkor is!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5016673780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása