Ceruzahegyezők a 70-es évekből 15.rész
2021. június 29. írta: ToyaHSW

Ceruzahegyezők a 70-es évekből 15.rész

hegyezo15_1.JPG

Ha kedd, akkor szokás szerint még mindig régi ceruzahegyezőket mutatok nektek az oldalon. A mai napra is tartogattam különlegesebb darabokat, amelyek sokkal inkább dísztárgyak voltak egykoron mint napi használatra szánt eszközök.
A múlt heti darabokhoz hasonlóan a ma bemutatásra kerülőkkel sem valószínű, hogy az iskolában találkozhattatok volna, de azért érdekességnek mindenképpen látnotok kell ezeket a hegyezőket is.

Ma a múlt hetihez hasonló fából készült hegyezőket mutatok nektek, amelyek témáját ezúttal az állatok adják. Ha pedig állatkák, akkor lehet-e kedvesebbet választani az őzikéknél.
Ezúttal három különböző testhelyzetben elhelyezkedő őzikés hegyezőt mutatok be nektek.
A múlt heti hegyezőkhöz hasonlóan ebben az esetben is egy talapzaton kaptak helyet a figurák. A talapzatban lett elhelyezve a hegyező, ami nyitott rendszerű így a forgács szabadon távozott a hegyezés során.
Az őzikék mint említettem különböző testhelyzetben lettek ábrázolva. Az egyik apróság éppen két lábra áll, míg a másik kettő őzike ülő testhelyzetben lett megmintázva.
Az egyiknek egy aprócska csokornyakkendője is van.
A figurák díszítésére is nagyon figyeltek. A szemek is látszanak, valamint az állatkák testét pöttyökkel borították be, de az aprócska füleket és minden egyéb részletet fel lehet fedezni a hegyezőkön.

Ahogy említettem a bejegyzés elején, ilyen vagy ehhez hasonló hegyezőkkel valószínűleg az iskolákban Ti sem találkoztatok. Igazából ezek sokkal inkább voltak alkalmasak dekorációnak vagy egy gyűjteménybe különleges darabként.
Mivel már akkoriban is gyűjtöttek az emberek mindenféle dolgokat, így valószínűleg a hegyezőkre is sokan voltak akkoriban ráállva és egy-egy ritkább darabra szívesen lecsaptak az emberek a vásárokban vagy a külföldi utak során.

Természetesen ezekkel a hegyezőkkel is találkozhattok majd, de amíg nem tudom megmutatni nektek őket addig jönnek a megszokott fényképek.
Aggodalomra semmi ok, a jövő héten újabb érdekes ceruzahegyezőket mutatok majd nektek.
Addig olvasgassátok a blogot és jövő hét kedden se feledkezzetek meg a Játékmúzeumról :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9016608426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása