Régi játékokkal is van munka 7. - 3.rész
2020. december 18. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 7. - 3.rész

img_20201128_190527.jpg

Az elmúlt hetekben ismét egy régi játék felújításába igyekszem elmélyedni. Ezúttal a Joustra által gyártott RC vezérléssel rendelkező Toyota Land Cruiserből próbálok majd meg vállalható autót varázsolni.
Az első részben a hibákat igyekeztem felmérni kívülről, a második részben a kitört kerékkel és a törött felfüggesztéssel igyekeztem foglalkozni, míg a mai részben a karosszériával igyekszem majd foglalkozni.

Ehhez persze szét kell bontani a játék, amit több csavar tart össze a megszokottnál. A játék aljában találhatóak csavarok, de a hátsó lökhárítóban és elől a csörlőben is találni két-két csavart és erre érdemes odafigyelni.
Ez minden játékra igaz. Ha kiszeditek a csavarokat és nem jön szét a játék, akkor ne feszegessétek feltétlenül, mert valószínűleg valami apróságot elfelejtettetek kiszedni és a feszegetés eredményeként menthetetlenül eltörtök majd valamit.

A lényeg, hogy én sikeresen szétszedtem a játékot. Persze az első lépés volt csak, hogy a karosszériát az alvázról leválasztottam. Mivel a takarítás ilyenkor nagyon fontos, így tovább kellett bontanom a játékot.
A karosszériát további részekre lehetett bontani. Le lehetett emelni a tetőrészt, a műszerfalat ki lehetett venni, az egész belsőteret, sőt még a hátsó sárvédő szélesítéseket is ki lehet emelni.
Ehhez persze újabb csavarokat kellett kicsavarni belül, amire szintén érdemes figyelnetek nehogy egy darabot benne felejtsetek és eltörjetek valamit.
Miután sikerült minden alkatrészt szétszednem egészben jöhetett a takarítás. A karosszéria bizonyos részeit elég ilyenkor szappanos vízzel lemosni, azonban azokra a részekre ahol matricák vannak érdemes óvatosabban nekiesni.
A Joustra Toyota Land Cruiserén műanyag felülettel ellátott klasszikus matricák találhatóak, azonban a koruk miatt érdemes óvatosan vattapamaccsal vagy más hasonló dologgal nekifogni a takarításnak, hogy a matrica ne jöjjön le és ne is sérüljön meg a rajta található felirat.

A mosást követően nem kell különösebb foglalkozni az alkatrészekkel. Kicsit törölgessétek meg azokat, majd hagyjátok őket rendesen megszáradni.

A Toyota Land Cruiserről hiányzik sajnos egy matrica, amit majd pótolnom kell. Szerencsére ez már rutinmunka lesz valószínűleg és majd az utolsó lépések között kerítek majd rá sort.
Ezzel lényegében a karosszérián a kötelező köröket le is futottam. A szétszedés során viszont ráláttam az alvázra, ami nagyon koszos állapotban maradt meg.
Hogy mit tudok kezdeni ezzel a résszel az majd valamelyik következő részben derül majd ki, így azt javaslom tartsatok velem a jövő héten is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3216350196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása