Szerszám, ami felújításokhoz kellhet
2020. december 14. írta: ToyaHSW

Szerszám, ami felújításokhoz kellhet

ezgif-3-08c063069377.jpg

Akik követik a blogot rendszeresen azok láthatják, hogy nagyon sok esetben extra szerszámok nélkül is megoldhatóak a különböző feladatok. Persze nagyban megkönnyíthetjük a saját életünket, ha beszerzünk néhány nem túl drága, de a céljainknak pont megfelelő eszközt.
Ezek közül mutatok be nektek majd néhányat.

Elsőként a miniatűr gravírozót mutatom be nektek, amihez nagyon kedvező áron juthattok hozzá akár Ti is a különböző kínai oldalakon. Az igényeiteknek megfelelően tudtok típus és felszereltség szerint választani az eszközök közül.
Én a saját választásomat mutatom be nektek, de természetesen akár sokkal komolyabb gépet is vehettek magatoknak. Ehhez nektek kell eldönteni, hogy milyen munkákat is szeretnétek elvégezni az aprócska gép segítségével.
A játékok felújításához, a feleségetek vagy barátnőtök hobby ékszereinek elkészítéséhez természetesen nincs szükség nagyon komoly gépre, de komolyabb feladatokra már érdemes hálózatról működő változatokat választani.

Én a legegyszerűbb és legolcsóbb gép mellett döntöttem, mivel a rozsdát vagy festéket leszedni az alkatrészekről, apróbb furatokat kifúrni, esetleg polírozni nincs szükség nagyon komoly gépre.
Ezért én ezt a típust választottam:

ezgif-3-6ef09e839e45.jpg

Ez a gép akkumulátoros, de USB kábel segítségével akár egyszerűen a számítógépről is működtethető. Összesen három fordulatszámon (6000/9000/15000) képes dolgozni.
A megfelelő szerszám befogásához több féle fejet is kapunk, amelyeket egyszerűen csavaros megoldással tudunk összeszorítani.
A géphez alapból is sok extra kiegészítő tartozik, amelyek között megtalálhatóak a polírozó filc korongon, a vágókorong, a különböző formájú köszörülésre használható kövek, fúrók, gumiból készült fejek (ezekre a csiszolópapírból készült hengereket tudjuk felhúzni.

Hogy mennyire jó a gép? Hát ez ízlés kérdése. Rendkívül könnyű, így a munka is gyerekjáték vele. Aprócska és a kiegészítéseknek köszönhetően nagyon sok apró részlethez hozzáférhettek vele.
Természetesen nem egy erőgép, így elég könnyen le lehet fullasztani a motort, de mivel ez tényleg csak apróbb és finomabb munkákra lett kitalálva, így ezen nem is szabad csodálkozni.
Annak a célnak, amire vettem tökéletesen megfelel.
Eltávolítja az oxidációt az elemtartókból, kiválóan leszedi a rozsdát az egyes alkatrészekről. Az alap kiszerelésben nem kapunk meg mindent az aprócska gravírozónkhoz, de egy kis kutatással könnyen rendelhettek hozzá kiegészítéseket a kínai oldalakon.
Ekkor már kaptok majd drótkorongokat és más egyéb extrákat is.

Ha kicsit jobban elmélyedtek a felújítások világában, akkor elengedhetetlenül szükségetek lesz valami hasonló eszközre nektek is, így arra bíztatlak benneteket, hogy nézzetek szét a kínai oldalakon a nektek megfelelő eszköz után Ti is.
Az általam használt változat linkjén keresztül elindulhattok a kutatásra, de akár egy olyan gépet is rendelhettek magatoknak amilyet én választottam.

Végül, de nem utolsó sorban az eszköz áráról is kell szót ejtenem. Az alapkiszerelés 3800 Ft körül mozog, de valószínűleg találtok majd belőle drágább és olcsóbb változatot is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8516336320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása