Zenék amelyeket szerettünk 3.
2020. augusztus 31. írta: ToyaHSW

Zenék amelyeket szerettünk 3.

hqdefault.jpg
Néhány hete kezdtem el a sorozatot, amelyben a gyerekkorunk kedvenc zenéit igyekeztem bemutatni nektek. A 60-as évekkel kezdtem és mivel a 70-es évek zenéivel csődöt mondtam, így a 80-as évek gyerekek számára kedves számaival folytattam a sort.

Egyértelmű, hogy a 90-es évek zenéivel zárom le ezt a sorozatot. Persze ezúttal is van egy kis csavar a dologban, de erről majd bővebben az aktuális számnál :)

Szinetár Dóra nevét már gyerekként megismertük. Az akkori tiniből mára komoly és érett színésznő lett. Persze mi gyerekként olyan slágerek révén ismertük meg a nevét mint a klasszikus Buli után a takarítás is volt.
Tiniknek íródott számok, ennek megfelelő szöveggel és dallammal.

Sugár Berci neve a mai fiataloknak teljesen ismeretlenül cseng. Pedig egy rendkívül tehetséges fiatalamemberről van szó, aki később Bery néven olyan dalokkal vált igazán ismerté mint az Ébredj velem.
Első lemeze a Hé, kölyök volt, amiről a legismertebb szám az egykori Generál által jegyzett Csöngess be hozzám jóbarát volt.

Emlékeztek még az Éretlenek című sorozatra, amelyben olyan szereplők tűntek fel mint Törőcsik Mari, Harkányi Endre, Bodrogi Gyula, Mucsi Zoltán vagy éppen az akkor szárnyait bontogató Dobó Kata?
A tiniknek készült sorozathoz megfelelő zene is dukált, amit az akkoriban rendkívül népszerű Happy Gangnek köszönhettünk.

Ha már televíziós sorozatokról is szó esett, akkor nem szabad megfeledkezni az Űrgammákról sem - bár ezt azért a szereplők többsége szívesen megtenné.
Ennek a sorozatnak a főcímdalát Szulák Andrea énekelte és ez volt a Xénia láz.

A kakukktojással zárom a sort, amit igazság szerint a 80-as évek zenéi között kellett volna megemlítenem. Szerintem azonban ez a szám lazán befér a 90-es évek kínálatába is. A Szerelem első vérig a 80-as évek egyik klasszikus fiataloknak szóló filmje volt, amit 1987-ben követett a második rész is.
Ebben hangzik fel a Bery Ari és Gombóc által előadott Ne higgy nekem című szám is (a dalt Czakó Ildikónak - a duó hölgy tagjának köszönhetjük). Ez szerintem még ma is vállalható zene, a film pedig minden tini számára kötelező darab szerintem még ma is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4016173434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása