Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.36.hét
2020. augusztus 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.36.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben ismét a hazai aukciós oldalak kínálatában igyekeztem jó áron megvásárolható régi játékokat keresgetni nektek.
Ezúttal is megakadt a szemem néhány szép darabon, így a gyűjtőknek és a nosztalgiázóknak ismét érdemes lesz velem tartani.

tuzoltoauto-retro-fem-kisauto-19fa_9_big.jpg

MF-781 tűzoltóautó - Már elég régen nem akadtam rá szép kínai játékra, így éppen ideje volt egy különlegességet találni. Az MF-781-es lendkerekes tűzoltóautó pedig bőven ebbe a kategóriába esik.
A kisautó nagyon szép állapotban maradt meg, bár az első szélvédője az évek alatt már elveszett.
Ennek ellenére ajánlom a kínai játékokra ugró gyűjtőknek ezt a kincset, hiszen az ára jelenleg csak 5500 Ft-on áll.

tu-144-repulogep-modellkeszlet-makett-retro-jatek-cccp-68001-1afa_1_big.jpg

Plasticart TU-144 makett - A NDK Plasticart cég legismertebb termékei közé a különböző makettek tartoztak. Ezeket még ma is előszeretettel igyekeznek levadászni a gyűjtők.
A cég legkülönlegesebb modelljei közé tartozott a TU-144-es repülőgép, ami számomra különösen kedves, hiszen gyerekkoromban én is megkaptam ezt a ragasztható makettet.
Most összerakatlanul akadtam rá a hazai aukciós oldalak kínálatában, ami minden gyűjtő álma. A játékért az eladó 9999 Ft-ot kér fix áron, ami annyira nem is veszélyes összeg egy ilyen szép állapotban megmaradt játék esetében.

lemezarugyari-packard-coupe-lendkerekes-auto-mukodo-hianyos-allapotban-2dfa_1_big.jpg

Lendkerekes Packard - Nem teljesen hiánytalan a most bemutatásra kerülő játék, de ennek ellenére szerintem érdemes figyelmet fordítani erre a Lemezárugyár által készített Packard kisautóra.
Nagyon szép állapotban maradt meg, összesen a lökhárítókat kell rajta pótolni.
Ha szeretnétek ezt a szép darabot a gyűjteményetekbe, akkor érdemes figyelnetek a 3000 Ft-ról induló licitet.

akc-retro-froccsontott-persely-kispolszki-2dfa_1_big.jpg

Polski Fiat persely - Az én gyerekkoromban számtalan formában próbáltak bennünket rábírni a takarékoskodásra. Volt az iskolai takarékbélyeg, de számtalan formájú persellyel is találkoztunk.
Készített ilyeneket a Lemezárugyár és a hazai kisipar is. A kisipar által gyártott műanyag perselyek közül az egyik klasszikus a Polski Fiat alakú volt.
Most egy nagyon szép állapotban megmaradt sárga darabot kínálnak eladásra, ráadásul a kikiáltási ár sem veszélyes az 1674 Ft-os árral.

akc-sirena-retro-tavbeszelo-riaszto-jatek-2dfa_1_big.jpg

Sirena retro távbeszélő - Igazából egy végtelenül egyszerű távbeszélő játékon akadt most meg a szemem, ami egy főegységből és egy vevő egységből állt. A két pont között természetesen egy kábel segítségével volt lehetséges a kommunikáció.
Pontosan olyan játék volt mint gyerekkorunk telefonjai, azonban én eddig ezzel a megoldással nem találkoztam még.
Most a gyűjteményeteket gyarapíthatjátok ezzel a 2392 Ft-os áron hirdetett szép állapotú darabbal.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8116183006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása