Görög francia kártya
2020. augusztus 20. írta: ToyaHSW

Görög francia kártya

gorogkartya_1.JPG

Általában a turistákra komolyabban felkészült országokban, városokban gyakran találni olyan tárgyakat, amelyeket a látogatók előszeretettel vásárolnak meg a nyaralásuk alatt.
Ezek közül a legtöbben a hűtőmágnesre szoktunk voksolni, de azért sokan más emlékeket választanak az adott országból. Ezek között az emlékek között természetesen megtalálhatóak a kártyák is, amelyek között egészen érdekes és különleges darabokra lehet bukkanni, egy kis szerencsével.

Így jártam én is Dániában, ahol egy olcsó boltban (erről a kiruccanásról majd egy másik bejegyzésben olvashattok) találtam rá az üveg sakk mellett egy Görögországból származó kártyára.
A kártyáért 5 dán koronát kértek, ami nem érte el a 250 Ft-ot sem, így szinte természetes volt, hogy le kell csapnom rá.
Amúgy egy teljesen egyszerű francia kártyáról van szó, aminek dobozán az olimpiai láng meggyújtása látható. Ez a kép díszíti a hátlapokat is az 52 lapos kártyában.

Sajnos egy jolly hiányzik a csomagból, de szerintem így is simán megérte az árát a Görögországban készített és szuvenírnek is kiváló kártya.
Természetesen több más kártyával együtt ezt a csomagot is láthatjátok majd a múzeumban, de amíg nem tudom megmutatni nektek személyesen, jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4116171640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2020.08.23. 14:26:05

Azért gyerekként a pornókártya izgalmasabb volt :-). Igaz az 3k körül van.
süti beállítások módosítása