MF-202 lendkerekes repülőgép
2020. június 25. írta: ToyaHSW

MF-202 lendkerekes repülőgép

mf202_1.JPG

A sors furcsa fintora, hogy ismét egy repülőgépet tudok megmutatni nektek a gyűjteményből. Ezúttal is egy kínai játékkal ismerkedhettek meg, mégpedig az MF-202-es számot viselő utasszállító repülőgéppel.
Ahogy azt már többször elmondtam és leírtam, az MF jelölés a lendkerekes játékokat takarta és ez egészült ki egy típusra utaló azonosító számsorral minden esetben.

Az MF-202-es a 70-es évekből származik és viszonylag aprócska mérete ellenére is szétszedhető volt. Talán emlékeztek még, hogy a legutóbb bemutatott gép nem volt szétszedhető a nagyobb méret ellenére sem.
A gép tehát itt két részre szedhető. A törzs egy különálló darab és a szárnyak és a futóművek alkotják a másik darabot.
A törzs a szokásos préseléses technikával készült, ennek köszönhetően lényegében két darabból áll össze, azonban itt az alsó fél műanyagból került legyártásra. Ehhez kapcsolódik a törzs felső részét képező lemeztest.
Természetesen hátsó kormánylapot és szárny itt is található, ami szintén lemezből készült.
A lemez játékok nagy hátránya volt, hogy a könnyű megmunkálás ellenére nem lehetett apró részleteket tökéletesen kidolgozni. Ezt igyekeztek a gyártók a festéssel javítani.
A törzsön található pilótafülke, ablakok és más apró részletek is festéssel kerültek felvitelre a lemezre. A hátsó szárnyon kapott helyet az MF 202-es szám némi kínai szöveg kíséretében, míg a törzsön csíkok futnak végig és a Jet Liner felirat díszeleg rajta.

A szárnyakat tartalmazó második részre került fel a lendkerekes szerkezet. Ez a megoldás teljesen megszokottnak számított és több gyártó is alkalmazta.
A szárnyakon a hajtóművek is lemezből kerültek elkészítésre, míg az apróbb dekociációs vonalak itt is festéssel kerültek megjelölésre.

A két félből álló játék rendkívül egyszerűen összeszerelhető és rögzíthető volt. Lényegében a két felet csak egymásba kellett tolni, amit egy elforgatható zárszerkezettel lehetett fixen rögzíteni.
A lendkerekes játékokhoz hasonlóan itt sem nagyon volt ami elromoljon, maximum apróbb alkatrészek tudtak letörni és elveszni a játékról.

Erre a sorsra jutott ennél a játéknál az első futómű is, amit 3D nyomtatással igyekeztem pótolni. Szerintem egészen jó eredménnyel, ugyanis a játék az általam gyártott futóművel is tökéletesen üzemel.
Sajnos mára az MF-202-es ritka játék lett, amire egészen nehéz rátalálni.
Szerencsére a gyűjteménybe került darabot majd Ti is megcsodálhatjátok, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8415943156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása