Régi játékokkal is van munka 4. - 1.rész
2020. június 04. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 4. - 1.rész

vwlt28_1.JPG

Az elmúlt időszakban már több játék felújításába is bevezettelek benneteket. Mivel szerintem a téma érdekes és bárki által otthon is elvégezhető apró javítási feladatokról van szó, így arra az elhatározásra jutottam hogy folytatom a témát tovább.
Felújítottam már előttetek egy bolygókerekes játékot, egy Metalcar kisautót és egy ITES által gyártott távirányítós Formula 1-es játékot is.
Most ismét egy kisautónak esek neki, ami közeli rokonságban áll a már felújított Metalcar Mercedes-Benz 208D-vel.
Ezúttal egy SIKU kisautó következik, ami nem lesz más mint a VW LT28 Kastenwagen Camper változata.

Mint minden játék esetében itt is első lépésben az eredeti állapot felkutatása a legfontosabb. Eredetileg a WV LT28 ezen változata egy lakókocsival került a gyerekekhez, azonban itt már az utánfutó nincs meg sajnos.
Nem baj, mivel úgy is az autóra kell koncentrálni :)

Az autó felépítésében nem nagyon tér el a Mercedes Benz 208D-től, de azért apróbb különbségek vannak. Ezen a játékon is nyitható a hátsó két ajtó, van szép matricázása és a belsejében egy kihúzható sörpadot is lehetett találni eredetileg.
Persze az évek óta nálam található játék közel sincs ilyen fényes állapotban, így elsőként a hiányosságok és hibák felmérésével kellett kezdenem ebben az esetben is.

A kocsi több szembetűnő hibával is rendelkezi. Nincsenek meg a hátsó ajtók, ami szerintem annyira nem is szokatlan. A képeket elnézve ide is tudok majd nyomtatni műanyagból pótló elemeket, de kicsivel bonyolultabb alkatrészeket kell terveznem majd mint a Metalcar játék esetében.
A hátsó futómű egy másik autóból került a kocsi alá. Ez persze annyira nem lenne nagy hiba, azonban méreteiben sokkal szélesebb a futómű mint az eredeti, így erre a hibára is figyelnem kell majd.
Az alváz és a karosszéria festése finoman szólva is kopottas lett és természetesen belülről hiányzik a sörpad, kívülről pedig a matricázás.

Innen kell indulnom majd a kisautóval, amit reményeim szerint sikerül majd elfogadható állapotba hoznom a felújítás végére. Tartsatok velem ezúttal is, amikor ismét igyekszem úgy rendbe hozni egy játékot, hogy nektek is legyen merszetek belevágni a feladatba.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5915731400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása