Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.19.hét
2020. május 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.19.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó állapotban megmaradt és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
A régi játékok vonalán már látszik a válság, ugyanis egyre több ritkaság kerül elő azonban ezek ára még igen magasan szokott lenni.
Persze azért találtam ezúttal is öt klassz régi játékot, ami ár-érték arányban szerintem megfelel a rovat követelményeinek.

Tartsatok ezúttal is velem a régi játékok világába!

tavos-merci-ites-46da_5_big.jpg

ITES Mercedes távirányítós autó -  A 70-es évek végének egyik legérdekesebb játéka volt a Csehszlovákiában gyártott Mercedes C111-es, amit mindig csodálattal nézegettünk.
A kocsi amúgy a felfele nyíló ajtóival maga volt a csoda akkoriban, hiszen ilyet még a filmekben sem nagyon láthattunk :)
A kisautó akkoriban szuperül működött és öröm volt vele játszani. Ha kedvelitek a távirányítós kisautókat, akkor érdemes az 5000 Ft-ról induló licitet figyelemmel követnetek.

autos-kartya-forma-1-csodalatos-autokkal-szep-kivitelben-e0da_2_big.jpg

Rennwaegen Quartett - 1967-ben került a boltok polcaira tőlünk nyugatra az ASS által gyártott Rennwagen Quartett kártya, ami az ezt követő években számtalan változatban volt elérhető a gyerekek számára.
Most egy igazi klasszikus változatot ajánlok a figyelmetekbe, amit most 4500 Ft-os indulóáron tettek fel aukcióra.
Ha gyűjtitek a régi kártyákat, akkor érdemes lehet ezt az aukciót is figyelnetek.

alfetta-spider-piko-regi-taviranyitos-auto-dobozaban-05da_2_big.jpg

PIKO Alfetta Spider - Az Alfetta Spider az NDK Piko cég egyik legszebb autója. Méreteiben leginkább a Mangustához közelít, azonban attól egy kicsit kisebb.
A játékhoz tartozott eredetileg egy figura, egy kisasztal, szék és még egy bőrönd is. Ezek a tartozékok általában elvesztek az évek alatt. Ezért is különleges a játék amire most ráakadtam, hiszen a bőrönd kivételével minden tartozékot tartalmaz a játék.
A kocsi és a doboz is gyönyörű állapotban van, így érdemes lehet figyelnetek a 12.499 Ft-ról indult aukciót.

dmsz-kamion-butorszallito-retro-muanyag-jatek-barna-kerekekkel-d5da_1_big.jpg

DMSZ bútorszállító - A DMSZ játékok a maguk idejében nem voltak igazán népszerűek a gyerekek körében, de az eltelt éveknek köszönhetően ezek a játékok igazán keresettek lettek a gyűjtők körében.
Különösen igaz ez a járművekre legyen az teherautó, busz vagy sportkocsi. Most egy Csepel Bulldog bútorszállítón akadt meg a szemem, ami egészen jó állapotban maradt meg.
Persze a csomagteret lezáró ajtók szokás szerint itt is hiányoznak, de ez majdnem minden darabnál probléma szokott lenni.
A teherautóért minimum 9900 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

piko-retro-oktato-jatek-gyerekeknek-d1da_1_big.jpg

PIKO Közlekedési játék - Emlékeztek az itthon készült Polikresz elektromos oktatójátékra? Nos az NDK-ban a PIKO cég ehhez kísértetiesen hasonló játékot dobott piacra.
Ami igazán különlegessé teszi ezt a játékot az szerintem a doboz grafikája és ritkasága. Ezzel a játékkal egészen biztosan nem találkoztok majd túl gyakran a hazai aukciós oldalakon. A licit 1000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3015656674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása