Cartamundi Heroes & Villains kártya
2020. április 28. írta: ToyaHSW

Cartamundi Heroes & Villains kártya

swkartya_1.JPG

A mai napon egy régebbi kártyát szeretnék bemutatni nektek, ami igazából még nem nagyon fér be a blog keretei közé, de a gyártó és a téma miatt mindenképpen érdekes.
Ezúttal a Cartamundi Heroes & Villains kártyájával ismerkedünk meg, aminek a témája a Csillagok háborúja.

A kártya 2007-ben készült, így még 'csak' 13 éves, de azt hiszem egy bemutatást mindenképpen megérdemel. Nem is igazán emlékszem hogyan került hozzám, de most megmutatom nektek ezt a gyönyörű lapokból álló póker kártyát.
De ahogy azt már megszokhattátok ezúttal is a gyártó bemutatásával kezdem a bejegyzést.

A Cartamundi egy 1970-ben alapított Belga cég. A Cartamundi az alapítás óta különböző társasjátékokat, kártyajátékokat és gyűjthető kártyákat gyárt.
Manapság már a világ egyik legnagyobb gyártójának számít, akiknek olyan játékokat köszönhetünk mint a Monopoly, UNO, Yu-Gi-Oh!, Magic: The Gathering, Guess Who ?, Pokémon, Trivial Pursuit és más érdekes és különleges játékok.

A mai napon ahogy azt említettem a Star Wars témájú Heroes & Villains kártyát mutatom be nektek, amit 2007-ben dobtak piacra. A pakli egy egyszerű 52 lapos kártya, azonban a lapjai miatt mindenképpen érdekes.
A paklik megvásárolhatóak voltak egyes és kettes kiszerelésben is. Az egy csomagos kiszerelésnél a dobozon Luke és Darth Vader fénykardos harca látható, míg a két csomagos kiszerelésen az egyik dobozon Luke, míg a másikon Darth Vader látható.
Persze a Cartamundi más hasonló megoldású Star Wars kártyákat is készített, ilyen volt többek között a Vehicles of Villains és a Vehicles of Heroes csomagok is.

A lényeg persze a doboz kinyitása után kerül elő, ugyanis ekkor válik mindenki számára láthatóvá a gyönyörű Star Wars kártyacsomag.
A piros kártyákon a filmeposz gonosz szereplői látható, így a lapokon láthatjuk többek között Darth Vadert, Boba Fettet, Jabbát, Darth Sidioust vagy akár birodalmi katonákat is.
A fehér színű kártyákon pedig a jókkal találkozhatunk, így feltűnik Luke, Han Solo, Leia, Chewbacca, R2D2, C3PO, Lando, Obi Wan Kenobi, Padmé, Anakin, Yoda és más szereplők is.
A kártyák hátoldala is az erő jó és rossz oldalát jelképezi mintában, a fele hátlap kék, míg a másik fél vörös színben pompázó mintát tartalmaz.

A kártya nem számít különösebben ritka darabnak, ami már csak a korából, a témából és a legyártott mennyiségből is adódik. Ennek ellenére számomra egy érdekes darab, ami még 13 év távlatából is képes megdobogtatni minden Star Wars rajongó szívét.
Természetesen ezzel a kártyával is találkozhattok majd a múzeumban (még ha fiatal is egy kicsit), de amíg nem tudom nektek megmutatni személyesen jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1215645010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása