Ritka és értékes régi játékok 10.rész
2020. március 02. írta: ToyaHSW

Ritka és értékes régi játékok 10.rész

A ritka és értékes játékokat bemutató sorozatnak elérkeztem az utolsó részéhez, amikor a 100.000 Ft alatti játékok között nézek szét.
Természetesen ebben a kategóriában is könnyen ráakadhattok néhány gyöngyszemre, amire érdemes lehet lecsapnotok a külföldi aukciós oldalakon.

s-l1600_15_1.jpg

A távirányítós autók többsége a 100.000 Ft alatti ársávba esik, de azért természetesen jóval drágább darabokat is találni. Persze ha 100.000 Ft a limit, akkor is találhattok ritkaságokat, mint én ezt a Rico SEAT 850 Coupét, amiből szerintem nem túl sok maradhatott meg ilyen szép állapotban.
Egy ilyen eredeti dobozos kisautóért kb. 100.000 Ft-ot kell leszurkolnotok.

s-l1600_16_1.jpg

A szocialista játékok között is találhattatok olyat, ami egyaránt használható volt vízen és szárazföldön is. Ezek általában különböző járművek voltak furcsa kialakítással.
Persze azért a Schuco 5560-as egy fokkal szebben néz ki mint a keleti blokkban készült rokonok, de ennek meg is van az ára. Egy ilyen játékért szintén 100.000 Ft körüli összeggel számolhattok.

s-l1600_17_1.jpg

Ez a szörnyszülött autószállító trailer a távoli Japánban készült a gyerekeknek. Tipikusan az a játék, ami annyira csúnya, hogy már szép.
Természetesen a trailer viszi a pálmát hatalmas méretével és kidolgozásával, de a játékhoz készült személyautók is megérnek egy misét. Egy ilyen szép állapotban megmaradt autószállítóért bizony manapság már mélyen be kell nyúlnunk a zsebünkbe és kb. 90.000 Ft-ot kell érte leszurkolnunk.

s-l1600_18_1.jpg

Természetesen lemezautóból is nagyon sokat lehet találni a külföldi aukciós oldalakon ebben a kategóriában - többek között a Lemezárugyár játékait is - így nem nehéz ritkább darabokba beleszaladni.
Nekem ez a felhúzós szerkezettel ellátott katonai autó tetszett meg nagyon, ami grafikájával egészen különleges darab lesz. Az alsó részben még egy elemet is el lehetett helyezni, amivel a kocsi tetején található lámpát lehetett üzemeltetni.
Ritka kincs ez a játék is manapság, ezért nincs semmi meglepő a 80 és 90.000 Ft közötti áron.

s-l1600_19_1.jpg

A képen egy Coleco Telstar Arcade gépet láthattok, ami tényleg egészen kedvező összegért megszerezhető abban a szerencsés esetben, ha éppen kiszállítják Magyarországra.
A régi elektromos játékgép nekem nagy álmom, hiszen háromszög alakú cartridge tartalmazta a játékokat, a kezelőszervek között megtalálható volt a pisztoly, a kormány és a szokásos potméteres irányító is és mindehhez olyan famintás tapétával ellátott műanyag ház, amiről manapság már üvölt, hogy mennyire is retro.
Egyszer találkoztam vele a hazai aukciós oldalakon, de akkor lecsúsztam róla.
Sajnos szerezni azóta sem sikerült egyet, de hátha egyszer szembejön majd velem egy nem lelakott, szép állapotú darab.
Igazság szerint olyan 60.000 Ft körüli áron már nagyon szép kipróbált darabokat lehet venni, de ugye a hazai fizetések mellett ez sem kevés pénz.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8615500812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása