Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.1.hét
2019. december 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2020.1.hét

Bizony, nem téved. A Heti TOP5 régi játék rovat megszokott ajánlójában már 2020-ra igyekszem érdekes régi játékokat összegyűjteni nektek.
Remélem ezúttal is sikerült olyan különleges és megfizethető régi játékokat találnom, amivel érdemes a gyűjteményeteket bővíteni.

retro-szovjet-lemezjatek-lemez-auto-betonmixer-billencs-auto-3f9a_1_big.jpg

MIR mixer teherautó - Bár az eladó szovjet játékként azonosította a lemezből készült mixert, akik jártak már a blogon pontosan tudják, hogy ez egy bolgár játék.
A MIR cég gyártotta ezt a játékot a Tonkának bedolgozás formájában és saját név alatt is. A betonkeverős változat az egyik legjobban sikerült darab. Szerencsére ez a játék még szép állapotban is van, így érdemes elgondolkodni a vásárláson.
Az ár jelenleg 150 Ft, ami aprópénz.

autoversenyes-hatteru-retro-mini-flipper-2-79-made-in-w-germany-61aa_2_big.jpg

Autóversenyes mini flipper - Aki követi a blogot az pontosan tudja, hogy mennyire kedvelem ezeket a régi műanyag tivolikat és flippereket.
Ezúttal egy Nyugat-Németországban készült darabon akadt meg a szemem, ami tényleg egészen jó állapotban maradt meg. Kicsit emlékeztet a hazai kisipar által gyártott tivoli játékokra, de ez gondolom nem a véletlen műve.
A tábla amúgy autóversenyes és egészen jól néz ki.
A játék jelenleg 1 Ft-on áll, amit érdemes megajánlanotok érte.

retro-elemes-nagymeretu-super-knight-pontiak-jatek-auto-13aa_2_big.jpg

Super Knight autó - A 80-as években egy kicsit minden fiú szeretett volna Michael Knight lenni és a fekete Pontiac autóval száguldozni.
Ezt az igényt természetesen a játékgyártók is érezték és sorra dobták piacra a Knight Riderre emlékeztető játékokat. A mai bolygókerekes Pontiac is ebbe a kategóriába tartozik. Extraként olyan dolgokat tudott mint a négy hangon megszólaló sziréna és a mikrofon amin a gyerekek hangja is megszólalhatott az autóban.
A játékért 4900 Ft-os licittel szállhattok harcba.

taviranyitos-drotos-tavos-piko-puch-terepjaro-33aa_1_big.jpg

PIKO Puch G távirányítós autó - A most ajánlott játék bár nincs szép állapotban, de azért menthetetlennek sem nevezném.
A Puch G mára elég ritka kincsnek számít, így került be a rovatba. A távirányítója szét van esve, a pótkerék is leesett a hátsó ajtóról, valamint a karosszéria sem mentes a sérülésektől, de szerintem ez a játék még bőven menthető.
A licit 4000 Ft-ról indul.

retro-robot-cosmic-rider-force-elemes-jatek-nagy-meret-13aa_1_big.jpg

Robot Cosmic Rider Force autó - Ez a játék annyira érdekes és csicsás, hogy bizony már a képek beemeléséhez is kell némi idő. Mindenesetre nem egy gyakori darab és ráadásul szép állapotban maradt meg.
Egy bolygókerekes játékról van szó, ami színeivel, a robottal és a rakétákkal egészen biztosan lenyűgözte a gyerekeket. Természetesen ez a játék is a távol-keleten készült és még az eredeti doboza is megmaradt.
A licit ebben az esetben 5000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9715370522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása