Érdekesebb óraműves játékok
2019. december 02. írta: ToyaHSW

Érdekesebb óraműves játékok

Az elmúlt hetekben több a játékgyártás több területéről is igyekeztem összegyűjteni nektek az érdekesebb és értékesebb játékokat.
Voltak már itt távirányítós játékok, repülőgépek és akciófigurák is. A mai napon úgy gondoltam a klasszikus felhúzós szerkezettel ellátott játékok közül mutatok be nektek néhány különlegesebb darabot.

Tartsatok ezúttal is velem!

s-l1600_10.jpg

Érdekes módon egy Görögországban gyártott rakétával szerelt Jeep az Ebay csúcstartója jelenleg az óraműves játékok kategóriában.
Valószínűleg ebben szerepet játszik, hogy az egzotikus Görögországban készült (ami nem a játékgyártásáról híres) és az is, hogy eredeti dobozos, szép állapotban megmaradt játékról van szó.
Ezért a kis kincsért jelenleg 800.000 Ft feletti összeget próbálnak kérni.

s-l1600_11.jpg

A Fleischmann játékok általában értékesebb kategóriába tartoznak. Ez a német gyártó által készített játékok minőségének és kidolgozottságának köszönhető.
Szinte természetes, hogy az óraműves kategóriában is jelen vannak a legértékesebbek között a Fleischmann játékok. Ezúttal egy fémből készült hajót mutatok nektek.
Az óceánjáróért a tulajdonosa 600.000 Ft feletti összeget szeretne kapni. Ez egy kicsit túlzónak tűnik, bár tagadhatatlan, hogy a régi játék nagyon egyben van.

s-l1600_12.jpg

Ha óraműves játékokról van szó, akkor természetesen az értékesebb darabok között az egykori Szovjetunió kincseit is meglehet találni.
Ezúttal egy markolókanalas szerkezetre akadtam, ami nagyon szép állapotban maradt meg. Az óraműves szerkezet felhúzását követően a kanalas szerkezet el kezdett körbe forogni és az alsó részben található homokot vagy bármi mást körbe vitte a pályán.
A nagyon szép állapotban megmaradt régi játékért az eladója kicsit több mint 200.000 Ft-ot szeretne kapni.

s-l1600_14.jpg

Óraműves motoros - A képen látható motoros egy kicsit azért emlékeztet a Lendület Motorosra. Persze ez nem véletlen, hiszen a Lendület Motoros alapból az Arnold játékának mintájával készült.
Az Arnold persze több motorost is készített, amelyek közül az egyik ez az óraműves szerkezettel ellátott volt. A katonai motoros futárra emlékeztető figurával felszerelt régi játék mára igazi kinccsé vált.
Az ára ennek megfelelően elég magas, hiszen akár 150.000 Ft-ot is elkérnek érte.

s-l1600_13.jpg

Ezen a képen a Dock-Yard Crane nevű játékot láthatjátok, amit az egykori NSZK-ban gyártott a Hans Biller. A felhúzós szerkezettel ellátott játékban a cél az volt, hogy a darun található autószállítót a megfelelő helyre lerakjuk, majd felvegyük.
Szerintem hozzám hasonlóan azonnal sokan asszociálnak a Lemezárugyár által készített Helikopterállomásra ezt a játékot látva.
A Dock-Yard Crane ára olyan 100-120.000 Ft között mozog szép állapotban, eredeti dobozzal.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6615333162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása