Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.48.hét
2019. november 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.48.hét

Természetesen ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem néhány jó áron megvásárolható régi játékot a figyelmetekbe ajánlani.
Szerintem ezen a héten is egészen jó kis felhozatalt sikerült összehoznom, amit mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázók szívesen nézegetnek majd.

Tartsatok ezúttal is velem!

me-086-shanghai-busz-lemezbusz-lemezjatek-lemezauto-35-cm-ae8a_2_big.jpg

ME-086 Shanghai busz - Bolygókerekes szerkezettel ellátott kínai lemezbusz, amiből viszonylag kevés darab forog a hazai interneten. Ráadásul ez a darab egészen szép állapotban maradt meg, még az apróbb műanyag alkatrészek is a helyükön vannak.
Persze a játék külsején már látszik azért, hogy nem mai darabról van szó, ennek ellenére én mindenképpen ajánlom a figyelmetekbe. Az ára fixen 7700 Ft, ami annak ellenére is megfontolandó, hogy a működésről semmit nem tudni.

anker-dobozos-drotos-tavos-tengeralattjaro-459a_1_big.jpg

Anker távirányítós tengeralattjáró - Bár sokan azt gondolják, hogy a szovjet távirányítós tengeralattjáró volt a szocialista játékipar első ilyen kísérlete, ez hatalmas tévedés.
Az első távirányítós tengeralattjárókat az NDK Anker cég készítette, amit ezt követően némileg egyszerűsítve vett át a szovjet ipar és elkészült a tömegével gyártott és itthon is nagyon jól ismert változat.
Most az NDK Anker cég által készített darabot ajánlom a figyelmetekbe, aminek az ára jelenleg 3500 Ft-on áll.

ritka-retro-kisauto-osszeszerelo-keszelt-1975-bol-649a_1_big.jpg

Avtokonsztruktor játék - A szovjet gyerekeknek sem kellett nélkülözniük az összeépíthető autókat, amelyekkel egészen változatosan tudták múlatni az időt.
A felhúzós szerkezettel ellátott Avtokonsztruktor játékból egyszerre több autót lehetett összerakni, aminek a karosszériáját tetszés szerint lehetett kiválasztani. Volt itt kicsi és nagy személyauutó is, de akár egy buszt is összerakhattak a gyerekek.
A készlet nem tartozik az olcsóbb darabok közé, de ilyen állapotban érdemes elgondolkodni a 17.000 Ft-ért árult játék megvásárlásán vagy esetleg kérjétek karácsonyra :D

retro-szovjet-lunnik-holdjaro-359a_5_big.jpg

Távirányítós Lunnik holdjáró - A szovjet játékgyártás nem volt soha sem mentes az érdekes formájú és még érdekesebb működésű távirányítós játékoktól.
Az egyik legkülönlegesebb darabnak szerintem a Lunnik holdjáró számít, ami kis talpaival tudott haladni előre vagy hátra. Általában ezekből a játékokból elég kevés került be az országba és ezt a kevés darabot is bőven megviselte az eltelt 40-50 év.
Ezért is érdekes ez a darab, ami szemmel láthatóan nagyon szép állapotban keresi új gazdáját. A fontosabb elemek megvannak, így nagy baj nem lehet.
Persze a különlegességnek ára is van, így ez az aukció 17.000 Ft-ról indul!

lemezarugyari-toldi-250-traktor-2db-sarga-piros-859a_1_big.jpg

Felhúzható traktorok - Úgy tűnik nem keltette fel a figyelmeteket a múltkori ajánlóban ez a két régi hazai játék. Pedig két igazán érdekes darabról van szó. A sárga Toldi 250-essel egészen biztosan sokan találkoztatok már, de a piros D4K traktor sokkal ritkábbnak számít.
A licit ezért a két játékért 12.000 Ft-ról indul, amit még ebben az állapotban is simán megérnek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1815322722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása