Sci-Fi játékok 10.rész
2019. november 04. írta: ToyaHSW

Sci-Fi játékok 10.rész

Befejező részéhez érkezek szépen lassan a sci-fi játékokat bemutató sorozatnak. Az elmúlt időszakban mutattam nektek régi űrjárműveket, űrhajókat, holdbázisokat, műanyag játékokat és természetesen űrhajós figurákat is.
Eddig egy területet nem érintettem az pedig a régi társasjátékok voltak.
Ahogy a játékgyártás minden területére, úgy a társasjátékok közé is belopakodott a sci-fi. Ehhez általában filmes alap kellett, de nagyszerű társasjátékokat köszönhetünk a 60-as, 70-es éveknek, amiből most néhány darabot ízelítőnek be is mutatok nektek.

space1999-1543509172.jpg

Space:1999 - Egy klasszikus film amit itthon leginkább Alfa Holdbázis néven ismerhetnek azok akik elég idősek. A Martin Landau főszereplésével forgatott angol-olasz TV sorozatra magatok is rákereshettek a videómegosztó oldalakon.
A sorozat érdekes története szinte kiáltott a játék feldolgozásért, aminek eredméneként a Milton-Bradley elkészítette a társasjáték változatot. Ez a játék még mind a mai napig megvásárolható az Ebay-en a gyűjtők számára.

startrek-1543508961.jpg

The Star Trek Game - 1967-et írunk, amikor tőlünk nyugatabbra már hódít a Star Trek. Természetesen ezt a sikert a játékgyártók is igyekeztek meglovagolni. Ennek köszönhetően érkezett meg az Ideal Toys társasjátéka a témában.
A feladat egyszerű volt. Megfelelő mennyiségű üzemanyaggal kisebb-nagyobb kalandok áron végiglátogatni a három kijelölt bolygót.

screen-shot-2018-11-29-at-11-21-13-am-1543508831.png

Lost in Space Game - 1965-ben debütált a televízióban a Lost in Space sorozat, ami a Robinson család fantasztikus kalandjait dolgozta fel egy idegen bolygók.
Természetesen a siker nem maradt el, amit a Milton-Bradley egy társasjátékkal próbált meglovagolni. A feladat ebben sem volt túl bonyolult, hiszen csak fel kellett fedezni a veszélyektől hemzsegő bolygót.
Ahogy a képen is láthatjátok a rajzolt grafika remek volt és még mai szemmel is igazán tetszetős.

doctorwho-1543509631.jpg

Doctor Who: The Game of Time & Space - Bár a Doktor 1963 óta jelen van az angol és a nemzetközi televíziók képernyőjén igazán klassz társasjátékot csak 1980-ban készítettek a sorozatból.
A feladat nem túl egyszerű, ugyanis az idő kulcsát kell visszajuttatni az Idő lordok bolygójára, A kalandos utazás során számtalan érdekes lénnyel találkozhatunk a bolygókon, akik között megtalálhatóak az elmaradhatatlan Dalekok is :)
A társast a Games Workshop adta ki.

planetoftheapes-1543509079.jpg

Planet of the Apes - A majmok bolygója is hatalmas kasszasiker volt a mozikban. Talán ennek is köszönhető, hogy a Milton-Bradley azonnal társasjátékot készített a mozifilm alapján.
A feladat viszonylag egyszerű ebben a játékban is. Utolsóként talpon maradni, a többieket pedig beterelni a ketrecbe.
Érdekes túlélő játék, érdekes koncepcióval és viszonylag egyszerű táblával.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2815287896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása