Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.42.hét
2019. október 13. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.42.hét

Újra vasárnap van, így jön a szokásos Heti TOP5 rovat, amelyben hétről-hétre ajánlok a figyelmetekbe jó áron megvásárolható régi játékokat.
Igyekeztem ezúttal is figyelmesen szétnézni a hazai aukciós oldalak kínálatában, hogy tényleg jó és ritka játékok kerüljenek be a rovatba.

Tartsatok velem ezúttal is!

regi-dobozos-western-special-locomotive-japan-jatek-178a_1_big.jpg

Western Special Locomotive - A japánban gyártott bolygókerekes játék elkészítéséért a Modern Toys a felelős. A szépen kidolgozott mozdonyt egy elemes szerkezet hajtja meg és a szokásos módon az akadályokba ütközve kitér.
Eredeti dobozzal árulják, ami valamennyit növel az értékén. A licit ebben az esetben 8000 Ft-ról indul.

magellan-retro-logikai-jatek-feher-regi-e68a_2_big.jpg

Magellán logikai játék - A Magellán nagyon rosszkor került a piacra, pedig egy igazán összetett és nehéz logikai játék volt, amit sajnos egy kicsit elhomályosított a Bűvös kocka.
Persze ennek ellenére is nagyon népszerű a gyűjtők körében ez a színekkel operáló játék.
Most egy fehér alapszínű darabhoz (ez a gyakoribb) juthattok hozzá 2999 Ft-os fix áron.

az-ezust-to-kincse-tarsasjatek-f58a_1_big.jpg

Az Ezüst-tó kincse - Az egyik legikonikusabb Novoplast társasjáték, ami az aranyrögöknek köszönhetően sokak emlékezetében megmaradt.
Ezúttal egy viszonylag épségben megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe. Ez a játék még nekem sincs a gyűjteménybe és kecsegtető is a 9450 Ft-os fix ár, de most kénytelen vagyok kihagyni.
Ti ne tegyetek így!

regi-retro-lemezjatek-lemez-jatek-lemezarugyar-favago-alkatresz-e68a_1_big.jpg

Favágó persely - A perselyekkel már több bejegyzésben is foglalkoztam, azonban valahogy a Lemezárugyár által készített darabok eddig kimaradtak a szórásból.
Ennek persze leginkább az az oka, hogy nincs igazán régi Lemezárugyáras persely a gyűjteménybe. A klasszikus kutyaházasra egészen biztosan sokan emlékeztek, de szerintem a favágós sokkal kevesebb emberben maradt meg emlékként.
Pedig ez is egy érdekes darab, amit most kedvező 1990 Ft-os fix áron szerezhettek meg. Sajnos az alsó zárral ellátott rész már hiányzik, de ez általában így szokott lenni.

retro-mickey-eger-puzzle-kirako-hianytalan-168a_2_big.jpg

Mickey egér puzzle - Egyszer már láthattatok a blogon egy hasonló régi kirakó játékot. Most pedig a testvérét ajánlom a figyelmetekbe.
Ez is 64 darabos puzzle, amiben Mickey egeret kell kirakni űrhajózás közben. Nem egy mai darab, de eredeti dobozos és hiánytalan, ami nagy szónak számít.
Az ár 500 Ft fixen.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1715221394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása