Highway kvarcjáték
2019. július 01. írta: ToyaHSW

Highway kvarcjáték

highway_1.JPG

Már olyan régen volt kvarcjáték az oldalon, hogy itt az ideje egy újabb darab bemutatásának :) Az én gyerekkori klasszikusom mint azt már tudjátok a Space Mission SM-11-es volt, de sokak számára az első találkozást a kvarcjátékokkal a Tristar által készített Highway jelentette.
A Highway mint annyi más klasszikus kvarcjáték a 80-as évek elején született meg. Sajnos pontos megjelenési dátumot nem sikerült előbányásznom sehonnan, a nálam lévő darab pedig annyira kopott már, hogy a hátoldalon található feliratok olvashatatlanok.

A Highway a többi játékhoz hasonlóan végtelenül egyszerű játékmenettel várta a gyerekeket. Egy autót kellett irányítanunk az úton feltűnő akadályok között azokat a lehető legügyesebben elkerülve. Feltűnhetett farönk, kutya, de még útjelzőtábla is az út közepén.
Az út szélén feltűnt egy hölgy akit felvehettünk az autónkba, majd az út másik oldalán feltűnő buszmegállóban kirakhattuk. Alapból az akadályok elkerüléséért is pontokat kaptunk, de egy-egy fuvar teljesítéséért extra pontok ütötték a markunkat.
A játék természetesen egyre gyorsabb lett és egyre sűrűbben tűntek fel az akadályok, így ahogy haladtunk előre egyre több figyelemre és egyre jobb reflexekre volt szükségünk.

A játék műanyagból készült természetesen ebben az esetben is, de itt a Tristar nem díszítette az előlapot fém lemezzel. A feliratok a műanyagra kerültek fel nyomtatással, amelyek természetesen a sok használatnak köszönhetően idővel megkoptak.
Az alapszín két féle volt. Készült pirosban és zöldben az autós játék. A gombok ebben az esetben is gumis megoldással készültek, de még kisebbek lettek mint a Space Mission esetében, ha pedig ott problémát jelentett az irányítás, akkor el tudjátok képzelni itt mivel szembesülhettek a gyerekek.
A képernyő mérete kb a szokásos és alapból egy országút, hegyek és fák lettek felrajzolva az LDC panel elé. A panelen pedig ugye a játék elemei jelentek meg, ahogy a többi hasonló játék esetében is.
Az elemtartó fedél alatt egy darab gombelem kapott helyet, ami a játék áramellátásért és az azon található óra működtetéséért volt felelős. Az óra természetesen itt is tudott ébreszteni a megszokott csipogó hanggal.

Sajnos mára nagyon kevés darab maradt meg ebből a játékból is. Sokan megunták és kidobták, elajándékozták vagy egyszerűen elvesztették. Persze a használhatatlansághoz elég volt az elemtartó fedelet elveszíteni, máris szenvedéssé vált a játék és ilyenkor végezte a fiók mélyen a Highway.

A hozzám került darab sincs igazán fényes állapotban. Az látszik rajta, hogy bőven játszott vele valaki és ennek köszönhetően mind a feliratok megkoptak, mind pedig a műanyag megkarcolódott több helyen is.
Az elemtartófedél erről a játékról is hiányzott, amit igyekeztem pótolni jelenleg még csak több-kevesebb sikerrel. A 3D nyomtatás gyönyörei közé tartozik, hogy a gondos tervezés ellenére is többször kell legyártani néhány alkatrészt és az utólagos finomítás sem maradhat el (majd ebben az esetben is megtörténik).

Természetesen a múzeumban majd láthatjátok is ezt a régi kvarcjátékot, sőt nosztalgiázni is tudtok majd vele, addig azonban jönnek a megszokott fényképek.
Ha ellenállhatatlan vágyat éreznétek a kipróbálásra, akkor ezen a linken keresztül böngészőből is kipróbálhatjátok az egykori Highway kvarcjátékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr214920240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása