My Interactive Pooh
2019. április 03. írta: ToyaHSW

My Interactive Pooh

wtp_1.JPG

A mai napon ismét egy felajánlás útján hozzám került játékot szeretnék bemutatni nektek, ami bár annyira nem régi de mégis érdekes és ismerős lehet néhány mai huszonéves számára.
Ezúttal a My Interactive Pooh kerül bemutatásra, amitől egy kicsit tartok hiszen ez "csak" egy 21 éves játék amihez ráadásul számítógép is kell, szóval annyira nem tartozik bele a retro kategóriába.
Persze a blogon általában bemutatott játékok is voltak egyszer fiatalok és csak az évek elteltével váltak igazi klasszikussá, akkor pedig direkt jó hogy a My Interactive Pooh időben hozzám került.

A játékot 1998-ban készítette a Mattel a Disney licence alapján. E dobozban egy hatalmas mackót, néhány kábelt és egy CDROM-ot lehetett megtalálni.
A játék lelke természetesen az igényes kidolgozott Mici Mackó volt, amit magában, de a számítógépre kötve is lehetett használni.
A számítógépes használathoz volt szükség a kábelekre. valamint a CD-ről telepíthető programra.
Ha így használták a mackót, akkor azt csatlakoztatni kellett a számítógép megfelelő helyeire és máris indulhatott az interaktív kaland, amelyben számtalan feladat várt a gyerekeknek, akik szórakoztató formában merülhettek el a mese világában.
Természetesen lehetőség volt számítógép nélkül is használni a mackót, ami ilyenkor egyszerűbb dolgokat volt képes megtanulni és megismételni.
Megtanulhatta a tulajdonosának a nevét és életkorát, de akár közösen énekelhettek is vele a gyerekek.

A számítógépes program mai szemmel már kicsit megmosolyogtató, de hát 1998-ban készült és Windows 95 alatt volt futtatható, így ezen már csodálkozni sem szabad. A párhuzamos portos csatlakozás miatt pedig lényegében az évek múlásának köszönhetően kopott ki a játék a köztudatból.
Mivel nem volt egy olcsó játék (és még ma sem az használtan), így itthon nem igazán terjedt el, de külföldön természetesen népszerű volt, ami nem is csoda.
A gyerekek egy játék áráért rögtön többet is kaptak, hiszen a számítógépes játék mellett egy barátságos mackót is magukhoz ölelhettek.

A maci anyaga amúgy nagyon kellemes tapintású és a kidolgozásnál is kitettek magukért a gyártók. Az élethűségre sem lehet panasz, hiszen pontosan olyan figurát készített a Mattel ami a Disney rajzfilmekben is látható volt.
A játék Horváth Imrének köszönhetően került hozzám, amit nagyon köszönök neki.
Terveztem, hogy a játékot a Blog TV adásában is bemutatom majd nektek, de erre sajnos megfelelő számítógép hiányában nem kerül sor (nincs olyan gép, amin a szükséges csatlakozó megtalálható lenne).
A múzeumban ennek ellenére természetesen láthatjátok majd ezt a csodálatosan elkészített mackót, ami egészen biztosan sok gyereknek szerzett örömet a 90-es évek végén.
Mivel sajnos még nem tudom a macit személyesen megmutatni nektek, így maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6914735891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása