Lendkerekes kínai versenyautó
2019. február 01. írta: ToyaHSW

Lendkerekes kínai versenyautó

mf816_1.JPG

A mai napon egy újabb kínai játékot mutatok be nektek a gyűjteményből. Bár mára kicsit megkopott az MF 816-os számot viselő játék, de úgy gondoltam így is érdemes a bemutatásra.
Az MF sorozat mint annyiszor elmondtam és leírtam már a lendkerekes játékokra utal, ami után egy szám is megtalálható minden esetben - ez az adott típusra utal.

Az MF 816-os egy nyitott kerekes versenyautó, amiben eredetileg egy versenyző is megtalálható volt. Az autó formájához valószínűleg az 50-es évek szivar alakú Formula 1-es autói szolgáltak mintaként.
A játék ebben az esetben is lemezből készült, amit préseléssel alakítottak ki. Mint minden lemezjáték itt is két részből áll az autó. Az alvázban kapott helyet a lendkerekes szerkezet és a futómű, míg a karosszériában ebben az esetben a versenyző foglalt helyet.
A felső rész ebben az esetben is grafikát kapott, amin megtalálható a rajzszám és egy kockás zászló is a versenyautókra annyira jellemző csíkozás mellett. Szokatlan módon ezen a játékon az alváz festése is két színből áll össze.
A futóművek az alvázban kaptak helyet, a kerekek valóban gumiból készültek, sőt még dísztárcsa is került a felnikre.
Természetesen a lendkerekes szerkezetben is itt helyet kapott az előző játéknál bemutatott kalapácsos szerkezet, aminek köszönhetően a lendületbe hozott játék kelepelő hangot adott ki.

Szót kell ejtenem az ebből a játékból hiányzó versenyzőről is. A versenyzőnek lényegében csak a fejét kellett kidolgozni ebben az esetben, ugyanis a kezek és a test is a felső lemezbe lett belepréselve. A fej anyagának gumit választottak a kínai gyártók, amiből egy versenyző fejét alakították ki elég nagy méretben.
A versenyzőt egy aprócska szélvédő védte a menetszéltől, ami sajnos erről a játékról hiányzik.
Sajnos hasonló versenyző fejet nem találtam, így a nyomtatás egyenlőre nem opció, bár a szélvédőt valószínűleg idővel majd pótolom.

A hiányosságai ellenére az MF 816-os egy nagyszerű lendkerekes kisautó, amin lényegében csak külsőleg fogott egy kicsit az idő.
A belső rész mind a mai napig teszi a dolgát, a családom és a macskáink nagy örömére, akiket őrületbe kerget a kattogó zaj.

A múzeumban ezt a hangot majd Ti is megtapasztalhatjátok, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2214601992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása