Sípoló pók
2018. december 27. írta: ToyaHSW

Sípoló pók

gumipok_1.JPG

A mai napon egy olyan játékot szeretnék bemutatni nektek, ami egészen biztosan néhány látogatóban rémületet kelt majd. Ezúttal egy elég nagy méretű sípoló pókot mutatok be nektek a gyűjteményből.
A sípoló játékok általában a kicsi gyerekeknek készültek, de az a gyanúm hogy ennek a póknál nem ők számítottak igazából a célközönségnek. A pók elég élethű és még ma is alkalmas az ijesztgetésre, így arra gondoltam sokkal inkább a tini lányok megrémisztésére lehetett egykor használni egy ilyen játékot.
Gondolom sokan egyből kitaláljátok honnan is érkezett ez a rémség...Igen. Természetesen Kínában készült, mégpedig 1987-ben. Erről az alsó részre nyomtatott felirat árulkodik.

Valószínűleg vásárokban és trafikokban volt megvásárolható a pók, amit akár fel is akaszthattunk. Mondjuk kifejezetten jól mutathatott egy rocker fiatal szobájában, de én még bicikli kormányán is el tudom képzelni ezt a rémséget.
Az anyaga gumi és elég részletgazdag kidolgozás kapott a nyolclábú.
A szőröket a pókon gumiból alakították ki és aprócska bogyókra emlékeztettek. Szinte ez borítja az egész testét a gumiból készült rovarnak. Persze elől és hátul találhatóak különböző csápok is, valamint a két viszonylag nagy méretű szemet is felfedezhetünk a fejen.
A potroh jól kivehető és kellően nagy méretű is. Persze a játék esetében ennek jelentősége van, hiszen itt található a sípoló szerkezet, amit a potroh összenyomásával kelthetünk életre.
A fekete állat a lábain kapott egy kevés fehér festést is, valamint a test középső részén található az felfüggesztésre szolgáló madzag is.

Ahogy látjátok elég rémisztően fest ez a játék, amit szerintem senki nem vásárolt meg a gyerekének. Szerintem tényleg inkább a barátok, barátnők ijesztgetésére lehetett használni és első kézből tudom, hogy ezt a funkcióját mind a mai napig 100%-osan ellátja ;)
Természetesen azért a múzeumban majd találkozhattok vele, kézbe is vehetitek, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7614517744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása