Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.48.hét
2018. november 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.48.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben időről-időre megpróbálok nektek jó áron megszerezhető különleges játékokat mutatni.
Ezen a héten is megakadt a szemem az aukciós oldalak kínálatából néhány darabon, amelyekre talán érdemes lesz lecsapnotok.

piko-audi-lendkerekes-901a_3_big.jpg

Anker Audi 100 Avant lendkerekes autó - Az NDK Anker cég számtalan klassz kisautót készített műanyagból. Készült náluk Alfa Romeo, Jaguar, Barkas, Opel, FIAT és ez az Audi is többek között.
A kocsi igazán szép állapotban maradt meg, de sajnos a doboza eltűnt az évek alatt. Ennek ellenére érdemes figyelnetek az 1 Ft-ról indított aukciót.

regi-lemezjatek-biciklizos-fiu-211a_1_big.jpg

Bicikliző kisfiú - Szerintem a képen azonnal látni, hogy ez egy régi kínai lemezjáték. Aki gyűjtő, annak mindenképpen érdekes lehet ez a felhúzós szerkezettel ellátott régi játék, ami mind kidolgozásában, mind felépítésében egy igazi klasszikus darab.
Ha gyűjtitek a kínai lemezjátékokat, akkor az 5500 Ft-ról induló aukcióra is érdemes ránéznetek.

vitorlas-verseny-jatek-1954-bol-311a_1_big.jpg

Vitorlás verseny társasjáték - Egy nagyon régi magyar társasjátékot szeretnék a gyűjtők figyelmébe ajánlani. Sajnos a társasjátékok legnagyobb hibája általában, hogy viseletesek és hiányosak. Szerencsére ez a darab szép állapotban maradt meg, ami az 1954-es évszámot nézve egy kisebb bravúr.
A licit 4000 Ft-ról indul és nem is kétséges, hogy érdemes beszállni ezért a kincsért a versenybe.

retro-regi-taviranyitos-japan-jatek-auto-611a_4_big.jpg

Bandai távirányítós autó - Jellegzetes Bandai távirányító és egy viszonylag szép állapotban megmaradt autót láthattok a képen.
A kocsi típusára egyszerűen nem jöttem rá, de ennek ellenére a gyűjtők számára érdekes lehet ez az aukció. Távirányítós autó, valószínűleg működik is, szép állapotban, így szerintem elfogadható a 12.000 Ft-os kikiáltási ár.

regi-lemezjatek-fotos-macko-211a_6_big.jpg

Felhúzós fényképezős mackó - Egy igazán érdekes játékot tartogattam a végére. Természetesen ezúttal is kínai játékról van szó, amit már itt a blogon be is mutattam nektek.
A felhúzós szerkezettel ellátott lépegető mackó érdekessége, hogy elemet betéve a mackó még a vakuval is villant néha (bár ez a rész általában nem működik).
Használt, de szép állapot, így még a kulcs hiánya sem olyan fájó. A licit 3200 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8614392608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pizo 2018.11.27. 09:42:40

A Bandai autó egy Toyota Corona Coupe 1972-1975. Szép kis jármű.

Zoli

ToyaHSW 2018.11.27. 23:12:43

@pizo: Igazad lehet. Sokat keresgettem, de elsőre Mazdára gondoltam volna csak hát hülyeséget írni nem akartam.
süti beállítások módosítása