Szovjet Formula autó
2018. szeptember 26. írta: ToyaHSW

Szovjet Formula autó

cccpf1_1.JPG

A mai napra is tartogattam nektek egy érdekesnek mondható játékot, amire az egyik hazai aukciós oldalon akadtam rá. Szinte azonnal megtetszett nekem ez a Szovjetunióban gyártott Formula kisautó, amit kicsit közelebbről is szeretnék most bemutatni nektek.

Természetesen a szovjet gyerekeket sem hagyta hidegen az autósport, így szinte természetes volt hogy ők is kaptak különböző formájú és részletgazdagságú kisautókat a gyártóktól.
Nagyon sok sportkocsi készült a szovjet játékgyárakban, azonban ezek többsége vagy elnagyolt volt, vagy pedig rendkívül egyszerű lemezből készült játék. Néha azért egy-egy gyöngyszem is kikerült a gyárakból, ilyen volt a ma bemutatásra kerülő darab is.
A műanyag Formula autót KIEV gyárában készítették és gondosan ügyeltek a részletekre.
Miben is nyilvánul ez meg?

Az autó leginkább egy régi Ferrari Formula 1-es autóra hasonlít. Kapott első és hátsó szárnyat is, valamint a fülke előtt egy plexi is helyet kapott. Természetesen az ülésbe bekerült egy versenyző is, bár ez csak kartól felfele került kidolgozásra.
A fülke mögött, a hátsó szárny alatt bújik meg a motor, ami ránézésre 6 hengeres lett. Természetesen a hátsó kerekek belső oldalán fut ki a kipufogó mind a két oldalon.
A kerekek is szépen kidolgozottak és viszonylag részletesek. Az abroncsok kemény gumiból készültek és még mintázatot is kaptak.

Sajnos sem lendkerekes, sem óraműves szerkezet nem található a játék belsejében, így ez egy egyszerű tologatós kisautó, de abból is a szebbik darab.
Persze közel sem tökéletes. Mivel műanyagból készült, így szinte természetes módon tört is a használat során. Kisebb csoda, hogy az évek alatt csak az egyik visszapillantó tört le a játékról.

Örülök, hogy ráakadtam és megmutathatom nektek ezt a gyöngyszemet. Természetesen a kisautók között ezt a játékot is felfedezhetitek majd a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6714264499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Osgyáni 2019.02.04. 22:57:32

A KNIV gyár helyesen olvasva KIIV, azaz oroszosan KIEV játékgyár. Egészen pontosan a Kievi Vatutyin tábornokról elnevezett Játékgyár terméke.
süti beállítások módosítása