Kínai Mad Rider Buggy
2018. augusztus 29. írta: ToyaHSW

Kínai Mad Rider Buggy

madrider_1.JPG

A mai napra is tartogattam nektek egy kisautót. Az utóbbi napokban megmutattam már néhányat a hozzám került darabokból, de még mindig van a tarsolyomban bőven játék a csomagból.
Ezúttal ismét egy Kínában készült Pull Back and Go játékot hoztam nektek, amit 1985-ben gyártottak.

A kisautó hátsó szárnyán egy hatalmas Mad Rider felirat díszeleg, amit én névként értelmeztem. A Mad Rider egy igazi buggy, aminek rendkívül szép a formája és a kidolgozása.
Sajnos a gyártóra nem sikerült ráakadnom, mivel csak egy nehezen értelmezhető logó, a Made in China és az 1985 felirat díszeleg a játék alvázán.

Ahogy a bejegyzés elején említettem ez is egy Pull Back and Go kisautó, amit hátra kellett húzni majd elengedve elképesztő sebességgel elindult előre.
A Mad Rider buggy azonban szintén bír néhány érdemes tulajdonsággal.
A jármű ebben az esetben fémből és műanyagból lett kialakítva. A karosszéria fémből készült, míg a többi lényeges elem műanyagból. Az abroncsok ennél a játéknál is gumiból készültek, aminek köszönhetően parkettán vagy simább felületeken is könnyen működésre lehet bírni a kisautót.
Említettem, hogy van különlegessége is a játéknak. Ez a különlegesség pedig a futómű. Minden kerék külön rugózást kapott, ami egy kategóriával magasabb osztályba is helyezi az aprócska játékot. A rugózás úgy néz ki, hogy minden keréknél található egy-egy műanyag rúd, ami alatt egy rugó kapott helyet.
Ez a rugók a hátrahúzáskor vagy egy apróbb tereptárgyon áthaladva kicsit összenyomódnak és az autó elakadás nélkül tud tovább haladni.
Sajnos az első futóműnél az egyik oldalon a teleszkóp és a rugó már eltűnt, de az autó ettől függetlenül teljesen jól használható.

A kocsi dolgozása, festése, matricázása szép és számomra meglepő módon a futómű sérülésén kívül a műanyag elemek is kiváló állapotban maradtak meg.
A játék természetesen tökéletesen működik és rendkívül jól szalad.
Soha nem gyűjtöttem a Pull Back and Go autókat, de szerencsére már egészen sok darab van a 80-as évek kedvelt kisautóiból.
Természetesen ezt a sárga buggyt is láthatjátok majd, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4214210769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása